Maserati GranTurismo en GranCabrio Special Edition
Het eerste GT-productiemodel van Maserati kwam in 1957 op de markt; zestig jaar geleden debuteerde de 3500 GT in Genève en creëerde daarmee een succesvol marktsegment. De GranTurismo en GranCabrio Special Editions vieren de 60e verjaardag van die belangrijke stap in de geschiedenis van Maserati.

Smullen van Maserati GranTurismo 10De Special Edition is gebaseerd op de GranTurismo Sport en GranCabrio Sport. Er zullen slechts 400 exemplaren worden geproduceerd. De meest in het oog springende verandering is de uit drie lagen bestaande New Rosso Italiano lak, waarvoor de kleur rood van Fangio’s 250F – F1-wereldkampioen in 1957 – als inspiratiebron diende.

Smullen van Maserati GranTurismo 11

Ook opvallend: de MC-design 20 inch lichtmetalen velgen met een nieuwe hoogglans zwart afwerking, die perfect past bij de Special Edition-logo’s op de wielen. Het interieur is ook nieuw aangekleed. Daarbij is er keuze uit Poltrona Frau lederen bekleding en een leder/alcantara-combinatie met nieuwe interieurstiksels in vier kleurencombinaties. Andere interieurkenmerken zijn de koolstofvezel dorpellijsten met Special Edition-logo’s en het plaatje op de middenconsole met koolstofvezel houder, dat duidelijk maakt dat dit een jubileummodel is waarvan er slechts 400 worden gebouwd.  Smullen van Maserati GranTurismo 12