Met de VISION RS concept car blikt ŠKODA vooruit op de toekomst van de ŠKODA RS-modellen. Nog vóór de officiële wereldpremière op de internationale autoshow van Parijs begin oktober laat ŠKODA nu aan de hand van een aantal ontwerpschetsen zien in welke richting het RS-design evolueert.

ŠKODA schetst een sportief en luchtig interieur met schijnbaar zwevende stoelen, carbon en kristalglas, opvallende lichteffecten en stilistische verwijzingen naar de autosport. De ŠKODA VISION RS is uitgevoerd in helwit; de kleur is een vingerwijzing naar de milieuvriendelijke aandrijving van de conceptcar en de gebruikte duurzame materialen.

ŠKODA schetst visie op interieur 4Belijning
Het instrumentenpaneel met carbon-elementen volgt de symmetrische lijnen van de grille van het studiemodel. ŠKODA gebruikt handgemaakt en speciaal geslepen kristalglas van de Tsjechische glasfabrikant Lasvit bij de inrichting van de VISION RS. Het instrumentarium is voorzien van speciale RS-ontwerpanimaties. Lichteffecten worden gebruikt wanneer het scherm van het infotainmentsysteem wordt aangeraakt.

De geheel uit koolstofvezel opgetrokken middenconsole van de VISION RS heeft een Space-Frame design met een geïntegreerde shift-by-wire bediening van de DSG-versnellingsbak. Het hightech materiaal vormt een verwijzing naar de autosport, net als de sierstrips, portierbekleding en de schalen van de zittingen. Ook de deurlussen doen denken aan competitieauto’s; opbergvakken van rekbaar materiaal zijn ‘Simply Clever’. Naast het sportieve uiterlijk hecht ŠKODA bij de VISION RS ook veel belang aan duurzaamheid. De gebruikte koolstofvezels zijn bijvoorbeeld gemaakt van 100% gerecycled polyester terwijl de stoelhoezen zijn vervaardigd van veganistisch Alcantara.