In 1959 verscheen de eerste ŠKODA met de naam OCTAVIA. Tot en met 1971 produceerde ŠKODA 360.000 modellen met deze naam, waaronder 54.000 Combi’s. In 1996 verscheen de eerste moderne OCTAVIA. Hij werd direct populair door zijn design, zijn bijdetijdse technologie en vooral door zijn ruimteaanbod, gebruiksgemak, kwaliteit en value for money. Deze ingrediënten hebben van de OCTAVIA een regelrechte bestseller gemaakt: sinds 1996 zijn maar liefst 7 miljoen exemplaren geproduceerd.

De vierde generatie van de ŠKODA OCTAVIA is klaar voor de start. ŠKODA’s bestseller zet op alle fronten grote stappen vooruit. Hij is nog ruimer, 100% connected en leverbaar met de nieuwste assistentiesystemen. Met zijn nieuwe design en innovatieve interieurconcept spreekt hij nog meer tot de verbeelding. Dat alles combineert de OCTAVIA met kwaliteit en natuurlijk een scala aan Simply Clever-details.

Nog meer ruimte
De nieuwe, vierde generatie ŠKODA OCTAVIA is 19 mm langer dan zijn voorganger (COMBI +22 mm). Beide modellen zijn nu 4,69 meter lang. Daarbij is de breedte met 15 mm toegenomen tot 1,83 meter. Dat vertaalt zich in nóg meer ruimte, een punt waarop de OCTAVIA traditiegetrouw al uitstekend scoort. Met de achterbank in normale positie heeft de COMBI nu een bagageruimte met een inhoud van 640 liter. Dat is 30 liter meer dan zijn voorganger, die al bekend stond als de ruimste in zijn segment. Bij de HATCHBACK bedraagt de groei 10 liter (nu 600 liter). De wielbasis van beide modellen bedraagt 2,69 meter, waardoor de passagiers achterin profiteren van nóg meer beenruimte.

Een nieuw design
De OCTAVIA is ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie van ŠKODA. Hij valt op door zijn front met de nieuwe grille en vlakke LED-koplampen. Ook de achterlichtunits maken gebruik van LED-technologie. De OCTAVIA HATCHBACK heeft een coupéachtige daklijn. Bij de COMBI accentueren dakrails het gestrekte silhouet. 

Ook het interieur is compleet nieuw. Hier valt het tweespaaks stuur direct op. Met de multifunctionele variant ervan zijn tot maar liefst 14 functies te bedienen. Het dashboard bestaat uit verschillende lagen. Het digitale instrumentenpaneel (Virtual Cockpit) en grote, vrijstaande centrale touchdisplay zijn eveneens blikvangers. De nieuwe OCTAVIA is er voor het eerst ook met een head-up display, dat naast belangrijke rij- en navigatiegegevens ook gedetecteerde verkeerstekens en geactiveerde assistentiesystemen weergeeft. De hoogwaardige afwerking van de nieuwe OCTAVIA komt tot uiting in het gebruik van soft-touch materialen, accenten in chroom en de nieuwe LED ambient lighting, die keus biedt uit dertig lichttinten en verschillende lichtpatronen. 

De optionele Ergo-stoelen met massagefunctie en desgewenst zelfs een ventilatiemogelijkheid zijn een primeur voor ŠKODA en bijzonder rugvriendelijk. Ook automatische Climatronic airconditioning met drie klimaatzones is nu leverbaar. Met het optionele keyless entry system (KESSY) is het mogelijk om een deur naar keuze als eerste te openen. Elektrisch bediende ramen en een elektromechanische handrem zijn standaard.

Hightech: shift-by wire en full LED Matrix koplampen
De nieuwe OCTAVIA is de eerste ŠKODA die gebruikmaakt van een DSG-transmissie met shift-by-wire-technologie. Hiermee worden versnellingen elektronisch geselecteerd. Daardoor kon de traditionele DSG-pook komen te vervallen. In plaats hiervan kan de bestuurder met een compacte schakelaar de versnelling of parkeerstand selecteren. Optioneel zijn full LED Matrix koplampen leverbaar. Deze maken het mogelijk om met grootlicht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. Ook full LED achterlichten met dynamische richtingaanwijzers en coming/leaving home- animatie zijn leverbaar.

Nieuwe assistentiesystemen
Voor de OCTAVIA staan tal van nieuwe assistentiesystemen ter beschikking, zoals Collision Avoidance Assist, Turn Assist, Exit Warning en Local Traffic Warning. Andere nieuwe features zijn Area View, Side Assist en de Predictive Cruise Control. Deze is met de verbeterde verkeerstekenherkenning, Adaptive Lane Assist, File-assistent en Emergency Assist gebundeld in het Travel Assist-systeem. Via Hands-on detect controleert dit systeem ook of de bestuurder de handen aan het stuur heeft. Tot wel negen airbags – waaronder airbags achter en een knieairbag – zorgen voor optimale bescherming bij een aanrijding. 

Primeur: plug-in hybridetechnologie
De nieuwe OCTAVIA is er voor het eerst ook met efficiënte plug-in hybridetechnologie. In de OCTAVIA iV werkt een 1.4 TSI benzinemotor samen met een elektromotor (systeemvermogen 150 kW/204 pk). De 37 Ah-accu levert 13 kWh aan energie en is daarmee goed voor een elektrische actieradius van 60 kilometer (WLTP)*. 

OCTAVIA’s met de 1.0 TSI EVO en 1.5 TSI EVO benzinemotoren in combinatie met DSG-transmissie zijn uitgevoerd met 48V-mild-hybride-technologie. Deze e-TEC-modellen kunnen remenergie hergebruiken. Ook boost- en coastfuncties zijn hiermee mogelijk. 

De OCTAVIA G-TEC is geschikt voor aardgas/groengas. De tankinhoud van 17,7 kg is goed voor een actieradius van 523 kilometer*.