Binnenkort onthult SEAT de Tarraco, de nieuwe grote SUV van het Spaanse merk. Naast een uitgebreide testcyclus op de openbare weg bewijst de SEAT Tarraco ook in het terrein een serieus nieuw topmodel te zijn. De Tarraco wordt het grootste SUV-lid van de SEAT-familie. Hij biedt plaats aan zeven inzittenden en heeft een bagageruimte van 760 liter.

Meer dan capabel
Ook qua wendbaarheid is de Tarraco in het terrein meer dan capabel. “De Tarraco kan dwarshellingen van maar liefst 85 procent aan. Op dit soort terrein krijg je echt een gevoel van hoe robuust en veilig de auto eigenlijk is,” licht Ilijevic toe. De grote SUV is uitgerust met twee nieuwe rijassistenten. Eén daarvan is Rollover Assist, dat automatisch de deursloten opent, de motor uitschakelt en de hulpdiensten belt als de Tarraco bij een ongeluk onverhoopt op zijn zijkant of dak terechtkomt.

SEAT test nieuwe Tarraco in het zand 7

Meer informatie over de SEAT Tarraco wordt bekendgemaakt tijdens zijn internationale presentatie op 18 september in Tarragona. Met de introductie van de Tarraco is het SUV-offensief dat SEAT in 2016 begon compleet. De andere SUV-modellen van het merk zijn de Arona en Ateca.  

SEAT test nieuwe Tarraco in het zand 8