• SEAT Leon ST CUPRA rondt de Groene Hel in slechts 7:58 minuten
  • Complete Leon CUPRA-familie present op GTI Treffen in Oostenrijk

01-Leon-ST-CUPRA-280-2

Met een recordtijd van 7:58 minuten is de SEAT Leon ST CUPRA 280 de snelste stationwagon van de Nürburgring Nordschleife. De 206 kW/280 pk sterke ST CUPRA debuteert dit jaar op het Wörthersee Treffen in Oostenrijk om daar de harten van de naar verwachting 200.000 liefhebbers sneller te laten kloppen. SEAT geeft met diverse varianten van de Leon CUPRA-serie acte de présence op het jaarlijkse GTI Treffen.

02-Leon-ST-CUPRA-280-3

De voorwielaangedreven, handgeschakelde Leon ST CUPRA 280 heeft zijn potentieel recent onderstreept met een recordtijd van 7:58 minuten op de Nordschleife, met de Spaanse coureur en SEAT-merkambassadeur Jordi Gené aan het stuur. “Het gaf een onbeschrijflijk gevoel om het beste uit deze auto te kunnen halen en om deze tijd te kunnen klokken,” aldus Gené. De ‘hot estate’ profiteerde bij de recordpoging maximaal van het Limited Front Slip Differential, een technologie die zelfs onder lastige omstandigheden maximale tractie garandeert. “De Leon ST CUPRA bewijst dat een stationwagon niet per se een compromis hoeft te zijn. Hij verenigt de kwaliteiten van een sportwagen met de praktische eigenschappen van een gezinsauto”, verklaart Dr. Matthias Rabe, SEAT Vice President voor Research & Development.

03-Leon-SC-CUPRA-280-1

04-Leon-ST-CUPRA-280-1

BREMBO-power
Op deze 2015-editie van het Oostenrijkse GTI-evenement maakt de snelle stationwagon zijn opwachting met het ‘Black Performance Pack’. De Leon ST CUPRA, uitgevoerd in Dynamic Grey, onderstreept zijn sportieve prestaties met een dito voorkomen, met 19 inch lichtmetalen wielen, een high-performance remsysteem van BREMBO met vier zuigers en in koetswerkkleur gespoten brede dorpels.

Geheel volgens traditie presenteert SEAT op het Wörthersee Treffen ook de meest extreme versie van de Leon. De Oostenrijkse toerwagencoureur Mario Dablander, die uitkomt in de SEAT Leon Eurocup 2015, brengt zijn SEAT Leon Cup Racer mee naar het evenement.

05-Leon-Cupra-280-5drs-2

06-Leon-CUPRA-280-5drs-1

07-Leon-CUPRA-280-Brembo

Complete SEAT Leon CUPRA-serie op Wörthersee
Naast de Leon ST CUPRA 280 presenteert SEAT op het Wörthersee-event tevens de 3-deurs SC- en 5-deursversie van de Leon CUPRA 280.

08-Leon-CUPRA-280-motor