• Ghibli schittert van 13 t/m 17 april op de stand van Siemens in Hannover tijdens ‘s werelds grootste industriële beurs

Maserati en de Ghibli – de eerste E-segment auto van het merk – maken deel uit van het Siemens Digitalization Forum in de Hannover Messe. De 2015-editie van de jaarlijkse industriële beurs besteedt met name aandacht aan thema’s die gelinkt zijn aan industriële automatisering en informatietechnologie. De nadruk ligt daarbij vooral op de digitalisering van productieprocessen, een discipline waarin Siemens als leverancier van industriële software en automatiseringsoplossingen voor Maserati’s productiefaciliteiten toonaangevend is.

Om deze samenwerking te onderstrepen, presenteerden Maserati en Siemens gisteren tijdens de eerste dag van de vakbeurs de ‘Ghibli digitalization showcase’. Daarbij lieten de merken zien hoe de Ghibli samen met zijn ‘digitale tweeling’ duidelijk de interactie tussen de werkelijke en virtuele componenten illustreert. Waarbij de digitalisering van het productieproces verandert in een interactieve ervaring.

Maserati_Siemens_Digitalization_Forum_Hannover_Messe_2015_1_3b3ce

De opstelling van Maserati en Siemens in Hannover laat zien wat er dagelijks en in grotere aantallen dan ooit tevoren gebeurt in de nieuwe fabriek waar Maserati de sedans van het merk produceert. De geavanceerde productiefaciliteit in Grugliasco, nabij Turijn, werd speciaal gebouwd (2012) en in gebruik genomen (2013) voor de productie van de Ghibli en Quattroporte.

De sportieve Ghibli sedan en de Quattroporte – Maserati’s topmodel – worden geleverd met V6 en V8 biturbomotoren met vermogens van 330 tot 530 pk. Voor beide modellen is tevens een vierwielaangedreven Q4-versie leverbaar, evenals een recent geïntroduceerde V6 Turbo Diesel met 275 pk. Het modelaanbod wordt aangevuld met de GranTurismo coupé en de ‘open’ GranCabrio, die beide in Modena worden gebouwd. Ze worden geleverd met V8-motoren met 405 tot 460 pk en weerspiegelen het comfort dat zo typerend is voor de GT’s van Maserati, ontworpen om eigenaren snel, comfortabel, in stijl en op plezierige wijze naar hun bestemming te brengen.

Maserati_Siemens_Digitalization_Forum_Hannover_Messe_2015_2_66a8c

Maserati_Siemens_Digitalization_Forum_Hannover_Messe_2015_3_5d77a

Vandaag de dag groeit Maserati op indrukwekkende wijze en is het merk vertegenwoordigd in zestig landen. Bovendien is Maserati dankzij unieke en exclusieve producten synoniem met de uitstekende engineering en het vakmanschap waar Italië bekend om staat.