Jaarlijks worden de deelnemers aan de Dakar rally door mannenzender RTL7 gepresenteerd aan de fans, die in grote getallen naar het Eurocircuit in Valkenswaard kwamen. De fans zullen ook dit jaar getrakteerd worden op een prachtig spektakel, maar moeten hiervoor echter naar een nieuwe lokatie. De RTL GP Pre-proloog zal op zaterdag 23 november 2019 plaatsvinden op het voormalige E3-strand (huidige Landgoed Duynenwater).

De nieuwe locatie past helemaal bij het evenement. Er wordt een spectaculaire Dakar parcours aangelegd op het uitgestrekte strand aan het meer. Een baan met echt zand zoals in de Dakar Rally. Het publiek heeft een fantastische zicht op de baan en kan vanuit één positie het grootste gedeelte van de baan overzien.

Daarnaast is er meer ruimte voor actie en spektakel. Zowel op het meer als op het festival terrein zullen er diverse spectaculaire activiteiten worden neergezet. Natuurlijk ontbreken de bekende merchandise shops en het uitgebreide paddock voor de deelnemers niet.

RTL Pre-proloog naar E3-strand 4

Nieuw dit jaar is de Pre-proloog camping. De camping ligt direct aan het festival terrein is geschikt voor campers en caravans zodat je er een gezellig weekend van kunt maken.  

De RTL GP Pre-proloog wordt gehouden op zaterdag 23 november op landgoed Duynenwater in Eersel. Dit is direct aan de snelweg A67 bij Eindhoven. De eerste 2.000 kaarten zijn nu extra goedkoop geprijsd voor jou als grote fan.