Rolls-Royce Motor Cars heeft de naam van een volledig nieuw model aangekondigd. De nieuwe auto, een drophead, zal Rolls-Royce Dawn (Dageraad) heten. Dawn werd gisteren onthuld aan vertegenwoordigers van het 130 dealers tellende wereldwijde netwerk van het merk op de Rolls-Royce World Dealer Conference in Los Angeles, Californië.

“De nieuwe Rolls-Royce Dawn is een aantrekkelijke, verleidelijke auto zoals geen enkele andere Rolls-Royce tot nu toe,” zegt Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer van Rolls-Royce Motor Cars. “Dawn zal de vriendelijkste onder de super-de-luxe auto’s zijn voor die mensen die graag willen genieten van het zonlicht van ’s werelds social hotspots.”

Px187MTk0NjI4MC0xLTIwNTg4ODM4NjM=

Rolls-Royce Dawn is de volgende stap in de renaissance van Rolls-Royce Motor Cars die begon met de lancering van de Phantom in 2003 en voortgezet werd met de introductie van de Ghost en Wraith. De nieuwste Rolls-Royce is een bevestiging van aanhoudende investering van de BMW Groep in ‘s werelds absolute top van de super-de-luxemerken.

De nieuwe Rolls-Royce Dawn laat een beroemde naam van Rolls-Royce herleven die voor het eerst werd gebruikt in 1949. Slechts 28 heel speciale cabriolets die tussen 1950 en 1954 gebouwd werden kregen de naam. De originele Silver Dawn was de eerste Rolls-Royce met een carrosserie die in de fabriek werd gebouwd, een nieuw begin voor Rolls-Royce toendertijd. De Rolls-Royce cabriolets die de naam Dawn droegen werden individueel handgemaakt voor klanten, om de exclusiviteit en zeldzaamheid te garanderen.

‘Dawn’ drukt het karakter van de nieuwe Rolls-Royce perfect uit. De dageraad is het moment dat de wereld ontwaakt uit het donker van de nacht. De frisheid van de dageraad in de vroege morgen veroorzaakt een spannende tinteling op de huid, en de zintuigen en passie ontwaken wanneer de dag begint. Net als Eleanor Thornton, door velen beschouwd als de inspiratie voor de ‘Spirit of Ecstasy’, zal de Rolls-Royce Dawn zichzelf ook bewijzen als de muze die haar eigenaar laat geloven dat alles mogelijk is aan het begin van de dag.

Een nieuw leven, nieuwe mogelijkheden, nieuwe uitdagingen – een tintelende, spannende en veelbelovende sfeer hangt in de lucht – allemaal gekenmerkt door ‘Dawn’. De nieuwste Rolls-Royce zal in Nederland exclusief verkocht worden door CITO MOTORS in Eindhoven, importeur en enig dealer van het merk uit Goodwood.