“Black Badge is voor mensen met dezelfde rusteloze geest als die de voorvader van ons bedrijf, C.S. Rolls, motiveerde de grenzen van het reizen over land en door de lucht op te zoeken. Het is een alter-ego voor het merk dat hoort bij mensen die afwijken, bij uitvinders en hen die geen grenzen kennen. Black Badge is het maatwerkantwoord op de wensen van een nieuwe generatie ondernemers en wist al op bijzondere wijze de karakters van Ghost en Wraith aan te passen voor hen die net even andere eisen stellen aan de dingen de ze bezitten. Daarom is het nu de tijd voor ons om, mede door de vraag van onze klanten, de assertieve, zelfverzekerde en krachtige houding van Black Badge mee te geven aan Dawn en laten wij juist nu die transformatie zien aan de wereld.”

ROLLS-ROYCE DAWN BLACK BADGE 19

Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer, Rolls-Royce Motor Cars
In maart 2016 presenteerde Rolls-Royce op de Internationale Autotentoonstelling van Genève een auto die direct opviel in het segment van de meest luxe limousines. De introductie van Black Badge, een label ontworpen om bij de lifestyle van een jonge, dynamische groep liefhebbers van luxe te passen, was de start van een geheel nieuwe serie maatwerkauto’s.

Sinds de introductie voelden dankzij Black Badge vele nieuwe Rolls-Royceklanten zich tot het merk aangetrokken. De grote belangstelling voor Ghost Black Badge en Wraith Black Badge maakt dat de tijd nu rijp is voor het volgende hoofdstuk in de legende van Black Badge.

Tijdens het Goodwood Festival of Speed 2017 staan machines centraal die hun tijd ver vooruit waren, of dat nog steeds zijn. Stuk voor stuk veranderden zij het landschap waarin ze actief waren – en daarom is dit het enige juiste decor en het enige juiste moment voor het wereldwijde debuut van Dawn Black Badge, de meest compromisloze belichaming van luxe met een open dak ter wereld.

Het verhaal van Black Badge
Sinds de lancering in 2016 is Black Badge toonaangevend in de klasse van superluxe automobielen. Authentiek maatwerk en een uniek ontwerp maken dat Black Badge het antwoord is op de vraag van mensen die een Rolls-Royce willen bezitten zoals er geen ander is.

Black Badge is er voor een selecte groep klanten die nadrukkelijk vragen om een auto met een eigen, persoonlijk en uniek karakter dat aansluit bij hun levensvisie, succes en het soort luxe waarmee zij zich omringen. Mensen die ervoor kiezen zich te onderscheiden binnen de sociale kringen waarin zij zich begeven.

ROLLS-ROYCE DAWN BLACK BADGE 20

ROLLS-ROYCE DAWN BLACK BADGE 21

Dawn Black Badge
Ontworpen om aan de vraag van een nieuwe generatie Rolls-Royce-eigenaren te voldoen vertegenwoordigt Dawn Black Badge de meest luxe, sociale en sensuele ervaring zoals het gevoel onder een nachtelijke hemel. De speciale elementen van Black Badge en de ongelimiteerde ervaring van het open dak geven de auto een nieuwe en donkere extra dimensie mee.

De Dawn Black Badge die op het Festival of Speed wordt getoond is uitgevoerd in een bijzonder intense zwarte kleur. Diverse lagen verf en lak zijn zorgvuldig aangebracht en met de hand gepolijst in een proces dat verder gaat dan het meest uitgebreide lakproces ooit toegepast voor een dergelijke lakkleur. Het resultaat is dat de lijnen van Dawn prachtig uitkomen in de diepste, donkerste en meest intense zwarte kleur die ooit op een auto is aangebracht. Het dak, dat als een stil ballet opent, is uitgevoerd in zwart canvas, terwijl het achterdek is afgewerkt met zwart leder.

 

Een klein maar fraai detail is een eerbetoon aan een van de grootste bewonderaars van Rolls-Royce, Sir Malcolm Campbell. Zijn beroemde ‘Infinity’-logo is verwerkt in de ‘waterval’ achterin de auto, waardoor de man die net als Black Badge over een rusteloze geest beschikte, op subtiele wijze met de inzittenden meereist.

Technisch maatwerk
Net zoals zijn stagenoten Ghost en Wraith, is de Black Badgefilosofie bij Dawn doorgezet in de techniek. Zo is de meer dynamische rijervaring onderstreept door de ontwikkeling van een geheel nieuw uitlaatsysteem, dat middels een druk op de knop het geluid van de voor Rolls-Royce kenmerkende V12-motor extra gedistingeerd laat klinken. Niet hysterisch, eerder autoritair met een fraaie baritonachtige klank.

Het uitlaatgeluid zorgt voor een auditieve toevoeging op het gebied van technische aanpassingen, maar er is meer. Black Badge staat immers voor maatwerk op zowel het gebied van design als engineering, geheel naar wens van de nieuwe groep klanten die vraagt om meer gevoel en meer betrokkenheid bij het rijden. De technici zijn er daarom in geslaagd een extra 30 pk toe te voegen aan het toch al indrukwekkende vermogen van 563 pk van de 6,6 liter twinturbo V8-motor, waarmee het totale vermogen uitkomt op 593 pk. Een extra 20 Nm trekkracht, beschikbaar vanaf slechts 1.500 tpm, brengt het totaal op 840 Nm, waarmee het gevoel van één oneindige versnelling extra benadrukt wordt.

ROLLS-ROYCE DAWN BLACK BADGE 22

ROLLS-ROYCE DAWN BLACK BADGE 23

ROLLS-ROYCE DAWN BLACK BADGE 24

Diverse aanpassingen aan de transmissie en gasrespons geven Dawn een dynamischer karakter, zonder in te leveren op de status als ‘s werelds meest luxe limousine met open dak. De aandrijflijn, achttraps ZF-automaat en besturing werken naadloos met elkaar samen en zorgen voor meer gevoel in het sturen en reactie op de gasrespons. Wat overblijft is een perfect gebalanceerde rijervaring zoals alleen Rolls-Royce biedt: uiterst gemakkelijk bij lage snelheden, maar met maximale beleving voor de bestuurder wanneer hij meer vraagt van de auto. Aanpassingen aan de demping en andere onderstelcomponenten verbeterden bovendien de balans tussen comfort en rijbeleving, merkbaar in minder overhellen in bochten bij hogere snelheden.

 

Dawn Black Badge is vanaf nu op speciale bestelling leverbaar. CITO MOTORS Eindhoven, importeur en dealer van Rolls-Royce in Nederland, is Rolls-Royce Bespoke-specialist en kan alle individuele wensen vertalen naar een unieke maatwerk Rolls-Royce Black Badge.