Rolls-Royce Black Badge Dawn & Wraith

De Bespoke-afdeling van het Huis van Rolls-Royce presenteert een speciale, gelimiteerde serie van de Black Badge-versies van Wraith en Dawn. De 40 Wraiths en 30 Dawns krijgen de naam Adamas, wat ‘ontembaar’, ‘onoverwinnelijk’ en ‘diamant’ betekent. Een donkere uitstraling, onbreekbare koolstofvezel structuren en de fraaiste, meest exclusieve materialen vormen de basis van deze bijzondere Bespoke Rolls-Royces.

De ontmoeting met Adamas begint bij de Spirit of Ecstasy, die voor het eerst in de geschiedenis van Rolls-Royce is vervaardigd uit 294 lagen van koolstofvezel uit de luchtvaart. Maar liefst 68 uur zijn er nodig het beeldje te vormen, waarna het op een titanium voetstuk wordt geplaatst waarop het teken van oneindigheid en de woorden ‘Black Badge Adamas’ zijn weergegeven.

Rolls-Royce Black Badge 9
Rolls-Royce Black Badge Dawn & Wraith

Het Black Badge thema is bij zowel Wraith als Dawn verder uitgewerkt in een donkerder thema. Kleurstelling, materialen en details zijn door de experts van Rolls-Royce Bespoke met de grootste zorg gekozen en verwerkt tot een harmonieus geheel. Het meest tot de verbeelding sprekend is waarschijnlijk de sterrenhemel van Wraith Adamas: 1.340 lichtjes in de hemelbekleding vormen een patroon dat doet denken aan de moleculaire structuur van koolstofvezel.

Rolls-Royce Black Badge 10

Bij het instappen in Wraith en Dawn Adamas licht de dorpel even op en is de tekst ‘Black Badge Wraith Adamas – One of Forty’ of ‘Black Badge Dawn Adamas – One of Thirty’ te zien, een verwijzing naar de exclusiviteit van deze speciale Collectie van Rolls-Royce.

Rolls-Royce Black Badge 11

Rolls-Royce Bespoke Collective bestaat uit ontwerpers, technici en vaklieden van het Huis van Rolls-Royce in Goodwood die als geen ander begrijpen waarmee de veeleisende klanten van het merk zich willen onderscheiden. In nauwe samenwerking met de klant vertaalt het team zijn of haar wensen, dromen en ideeën naar de auto, als toonbeeld van het hoogst haalbare op het gebied van luxe. CITO MOTORS in Eindhoven, importeur en dealer van Rolls-Royce in Nederland, is Rolls-Royce Bespoke specialist en staat in rechtstreeks contact met Goodwood om dat wat niet mogelijk wordt geacht, mogelijk te maken.

Rolls-Royce Black Badge 12
Rolls-Royce Black Badge Dawn & Wraith