De avonturiers van de Scandinavië Expeditie gaan in een gepimpte bolide meer dan 8.500 km afleggen door de Baltische Staten, Rusland en Scandinavië. En dat ook nog eens voor het goede doel!

Op zaterdag 14 juli 2012 gaan de deelnemende teams  van de Scandinavië Expeditie deze uitdaging aan. Met behulp van het roadbook (vol met tips, vertalingen, ambassadegegevens, noodnummers, bezienswaardigheden en de route) tikken deze teams de Noordkaap aan en staan zij binnen drie weken weer op Nederlandse bodem. Het is geen race, nee de reis is het doel! Samen de weg vinden, samen sleutelen, samen koken en veel (wild)kamperen is waar het om gaat!

Roadtrip door het Noorden 7

Het is een fantastische challenge waarbij kennis gemaakt wordt met de gastvrijheid in Oost-Europa en de grilligheid van Rusland. Cultuur en natuur wisselen elkaar af. Zo ontdek je de verbazingwekkende uitzichten van Finland zodra je het 1000 meren gebied binnenrijdt. Door de Midzomerzon (het lange licht in het Noorden) wordt het niet donker ‘s nachts wat zorgt voor prachtige effecten. De rendieren wandelen over de weg en wie weet spot je wel een eland. Een bezoek aan de Kerstman en een huskyfarm geven een perfect beeld van Lapland weer. Als klap op de vuurpijl wordt je betoverd door het natuurschoon van het ongerepte Noorse landschap en de indrukwekkende Noorse Fjorden!

Roadtrip door het Noorden 8