Elektrisch rijden en zelf zonnestroom opwekken vormen een logische combinatie. BMW i en Sungevity testen daarom in Nederland een nieuwe samenwerking waarmee ze hun klanten stimuleren een stap extra te zetten in hun duurzame levensstijl.

P90149927_highRes

Mensen die elektrisch rijden, staan open voor zonne-energie. Omgekeerd staan eigenaren van zonnepanelen welwillend tegenover elektrisch rijden. Geen wonder dus dat de klantprofielen van BMW i en zonnepanelenbedrijf Sungevity sterke overeenkomsten vertonen. Ook de online klantbegeleiding van beide bedrijven lijkt op elkaar. Daarom gaan BMW i en Sungevity een partnership aan, waarbij de Nederlandse BMW i3 community een online en aantrekkelijk aanbod wordt gedaan (zie de website) voor de installatie van zonnepanelen. Andersom wordt de Sungevity Solar community een online aanbod gedaan voor de aanschaf van een nieuwe BMW i3.

P90129197_highRes

P90127350_highRes

P90125883_highRes

Zonnestroom; goedkoper en schoner.
Een autorit op zonnestroom kost ongeveer één cent per kilometer, terwijl de equivalente hoeveelheid benzine elke kilometer 12 cent zou kosten. Wie zelf zonnestroom opwekt, is 30 tot 50 procent goedkoper uit dan wie gewoon de stekker in het stopcontact steekt. Tien tot vijftien zonnepanelen leveren voldoende energie om een BMW i3 jaarlijks 20.000 kilometer te laten rijden. En dat jaren achter elkaar. Dankzij de lange levensduur van zonnepanelen kan één systeem ruim 450.000 schone kilometers opwekken: dat zijn meer dan elf rondjes om de aarde.

Persoonlijk advies.
Om de drempel van de aanschaf van zonnepanelen te verlagen, biedt Sungevity iedere rijder van de elektrische BMW i3 een uitgebreid persoonlijk advies. Deze zomer geldt bovendien dat de eerste twee zonnepanelen gratis zijn.

“Net als bij BMW staat bij ons de klant centraal”, zegt Peter Graf, Chief Product Officer van Sungevity. “We willen de overstap naar schone stroom daarom zo simpel mogelijk maken.” Sungevity neemt hierbij alles uit handen – van persoonlijk advies tot installatie en onderhoud – en garandeert als enige in Nederland een opbrengst voor twintig jaar.

P90130608_highRes

Vattenfall/BMW: Second Life Batteries, Veranstaltung im Vattenfall Inforaum Hafencity Hamburg

P90152296_highRes

Op hun beurt zijn klanten van Sungevity na aankoop van een zonnesysteem graag bereid nog een stap verder te gaan. “Elektrisch rijden staat dan hoog op de lijst,” zegt Marc Bras, Manager BMW i van BMW Group Nederland. “Daarom doen wij Sungevity-klanten die een BMW i3 kopen, een aantrekkelijk aanbod voor een laadstation aan huis.” Nog een belangrijke overeenkomst is dat beide partijen zich op communities richten: BMW i zet in op autodelen, terwijl Sungevity ambassadeurs ondersteunt die hun buurt mee willen krijgen bij de overstap naar zonnestroom. Een samenwerking rond deze gemeenschappen is daarom een logische stap.

P90138437_highRes

P90141026_highRes

BMW i.
BMW i staat voor duurzame en toekomstgerichte mobiliteit. BMW i omvat visionaire elektrische auto’s en mobiliteitsdiensten, inspirerend design en een nieuwe opvatting van het begrip premium, dat sterk wordt bepaald door duurzaamheid. BMW i gelooft sterk in partnerships en werkt nauw samen met verschillende bedrijven en instanties die duurzaamheid eveneens hoog in het vaandel hebben en omzetten in praktische toepassingen voor de eindgebruiker.

P90147845_highRes

P90141027_highRes