De nieuwe, derde generatie van de Renault Twingo staat in het middelpunt van de belangstelling op de Autosalon van Genève. De karaktervolle, volledig nieuwe stadsauto geeft stijl, rijplezier en ruimte een nieuwe betekenis in de compacte klasse. Het model is geïnspireerd op de originele Twingo en de Renault 5 en is op de beursvloer te zien in vier aansprekende carrosseriekleuren. Dankzij de talloze mogelijkheden om deze auto op het gebied van in- en exterieurstyling aan de eigen smaak aan te passen, is de nieuwe Twingo naar wens leverbaar met een sportieve, elegante of chique uitstraling. 

De nieuwe Renault Twingo vertegenwoordigt het thema ‘Play’ in de designstrategie ‘Life Cycle’ van Renault, bedacht door de Nederlander Laurens van den Acker, directeur Industrial Design. Het speelse karakter van de nieuwe Twingo is te danken aan de bijzondere voertuigarchitectuur, met de motor achterin, de lange wielbasis van 2,49 meter en de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie. Met een uiterst kleine draaicirkel van 8,65 meter heeft de Twingo een bijzonder wendbaar rijgedrag met de manoeuvreerbaarheid van de volmaakte stadsauto.

Net als de originele Twingo uit 1992 is de nieuwste generatie toonaangevend op het gebied van ruimte. Dankzij de bijzondere bouwwijze, de lange wielbasis en – voor het eerst – standaard vijf portieren, biedt de nieuwe Twingo een zeer ruim interieur, voor een auto van 3,59 meter lang, 1,64 meter breed en 1,55 meter hoog. Ondanks het feit dat de nieuwe generatie 10 centimeter korter is dan zijn voorganger, is de afstand van het dashboard tot aan de achterklep maar liefst 22 centimeter groter. De toegenomen ruimte komt volledig ten goede aan de passagiers. Er is een bagageruimte met een inhoud van 216 liter, die eenvoudig kan worden uitgebreid door de rugleuning van de achterbank geheel of gedeeltelijk (50:50) neer te klappen.

In het vrolijke interieur valt het strak vormgegeven dashboard op, met een centraal geplaatste display, een opvallende snelheidsmeter en een kleurrijke afwerking in blauw, wit, zwart of rood. De levendige sfeer wordt extra onderstreept door de contrasterende wit-zwarte kleurstelling. Voor de stoelbekleding is er keuze uit drie kleurenthema’s: blauw, grijs en rood. Voor een extra sportieve sfeer behoort ook zwarte stoelbekleding met rode accenten tot de mogelijkheden.

Geheel in lijn met het moderne karakter van de nieuwe Twingo zijn twee infotainmentsystemen leverbaar: R & GO en de nieuwste generatie R-Link. Beide systemen zijn geschikt voor Android- en iOS-apparaten en bieden talloze functies op het gebied van connectiviteit, 3D-navigatie en multimedia, inclusief boordcomputer. De verbeterde R-Link omvat een innovatief beeldscherm met scroll- en zoom-mogelijkheden.

De nieuwe Renault Twingo wordt leverbaar met keuze uit twee compacte benzinemotoren. De gloednieuwe SCe 70 is een atmosferische driecilinder met een cilinderinhoud van 999 cm3. Deze bijzonder efficiënte en koppelrijke motor is gebaseerd op de beproefde TCe-techniek van Renault en levert 70 pk (51 kW) en een maximumkoppel van 91 Nm bij lage toerentallen.

De andere motor is de Energy TCe 90. Die draagt extra bij aan het ‘fun-to-drive’-karakter van de Renault Twingo. Deze 898 cm3 driecilinder turbomotor is speciaal voor de Twingo opnieuw ontworpen en levert een vermogen van 90 pk (66 kW) en een riant koppel van 135 Nm. Beide motoren zijn voorzien van Stop & Start technologie en bovendien voldoet de vernieuwde Energy TCe 90 aan de strenge Euro 6-emissienorm.

Renault Twingo 5

Renault Twingo 6

Renault Twingo 7

Renault Twingo 8