Met RENAULT SYMBIOZ geeft Renault zijn visie op de plaats die de auto in de maatschappij zou kunnen innemen omstreeks 2030. Welke verwachtingen zullen onze klanten hebben? Wat zijn de uitdagingen rond milieu en mobiliteit in de stad waarmee we geconfronteerd zullen worden? Met de conceptcar onderzoekt Renault mobiliteit voor de toekomst die autonoom, elektrisch en geconnecteerd is.

De naam SYMBIOZ komt van het Oudgriekse “symbiosis”, dat “met elkaar leven” betekent. Voor Renault is de auto van de toekomst, zoals die met de conceptcar tot uitdrukking wordt gebracht, een auto die in harmonie is met zijn omgeving en continu in interactie staat met de weginfrastructuur en het digitale leven van zijn passagiers. De “Z” in de naam verwijst naar de elektrische Z.E.-technologie die de conceptcar aandrijft.

RENAULT SYMBIOZ is mobiliteit van de toekomst 4

Kom het ecosysteem van de auto van de toekomst zoals Renault dat ziet, ontdekken op het Autosalon van Frankfurt. Afspraak op dinsdag 12 september om 9:50 uur op de stand van Renault (Hall 8). RENAULT SYMBIOZ zal onthuld worden door Thierry Bolloré, Chief Competitive Officer, en Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design.