De plannen voor 2015 en 2016 zijn gemaakt. De truck is inmiddels weer in topconditie gebracht en klaar voor het vervolg van ons avontuur. Met een gewijzigde samenstelling zal het Rainbow Truck Team dit jaar deelnemen aan de Oilibya Rally du Maroc en zal het aanwezig zijn tijdens de populaire Pre-Proloog te Valkenswaard om vervolgens goed voorbereid deel te nemen aan Le Dakar 2016.

TRUCK IN TOPCONDITIE
Onze Rainbow truck is de afgelopen maanden weer helemaal in topconditie gebracht. De truck had motorisch en optisch nogal wat schade opgelopen als gevolg van de buiteling in de duinen tijdens de 4e en onze laatste etappe van Dakar 2015. De motor is volledig gereviseerd, het plaatwerk hersteld en de truck is inmiddels ook weer in de bekende geel/blauw/oranje kleurencombinatie gespoten.

Rainbowtruckteam

SAMENSTELLING TEAM
Ed Wigman zal geen deel meer uitmaken van ons team, hij heeft de mogelijkheid gekregen om zelf achter het stuur plaats te nemen en zal om deze reden met een ander team deelnemen aan Dakar 2016. Wij zijn Ed erg dankbaar voor zijn belangrijke inbreng de afgelopen jaren en begrijpen dat hij deze kans pakt en wensen hem daarbij heel veel succes.

Daardoor komt de cabinebezetting er dit jaar iets anders uit te zien. Gerrit Zuurmond zal de rol van navigator op zich nemen en monteur Klaas Kwakkel zal naast rijder Gerrit van Werven het 3e stoeltje in de cabine gaan bezetten.

OILIBYA RALLY DU MAROC
Om als nieuwe samenstelling in de cabine ervaring op te doen, is besloten dat Rainbow Truck Team van 3 tot 9 oktober 2015 zal deelnemen aan de Oilibya rally in Marokko. Tijdens deze rally zal Gerrit van Werven nog meer rijervaringen opdoen, zal Gerrit Zuurmond zijn navigatielessen in praktijk brengen en zal Klaas alles vanuit de cabine meemaken en assisteren bij technische problemen. Het team zal voldoende op elkaar ingespeeld raken om vervolgens deel te nemen aan Le Dakar 2016.

RTL GP PRE-PROLOOG 2015
Op zondag 8 november 2015 zal het Rainbow Truck Team aanwezig zijn tijdens de RTL GP Dakar Pre-Proloog op het Eurocircuit te Valkenswaard. Bezoekers krijgen daar de mogelijkheid leden van het Team te ontmoeten en de truck van dichtbij te bekijken. Dit Nederlandse Dakar spektakel wordt jaarlijks bezocht door ruim 25.000 bezoekers en is echt de moeite waard!

LE DAKAR 2016
De 2016 editie van Le Dakar start op 3 januari van start vanuit Lima in Peru. De rallykaravaan trekt vervolgens via Bolivia naar Argentinië, waar op 16 januari de finish is in de plaats Rosario. Het Rainbow Truck Team kijkt er alweer naar uit om naar Zuid-Amerika af te reizen en voor de derde keer deel te nemen aan de zwaarste rally ter wereld.