Racing Team Nederland heeft de afgelopen drie dagen getest op het circuit van Aragon in Spanje. Jan Lammers en Frits van Eerd maakten veel kilometers met de Dallara P217. Later dit jaar zullen zij met deze bolide deelnemen aan de 24 uur van Le Mans en de zes races tellende European Le Mans Series.

Na vijf testsessies op circuits in Frankrijk, Italië en Amerika, nam Racing Team Nederland deze week in Spanje deel aan de door bandenfabrikant Dunlop georganiseerde test op Aragon, het circuit op steenworp afstand van de stad Alcaniz.  Racing Team Nederland tevreden na test Spanje 10“Dunlop heeft twee type slickbanden voor dit jaar ontwikkeld en beide type banden moesten op Aragon worden uitgeprobeerd,” licht teamanager Mark Koense toe. “Daarnaast hebben wij hier als team gewerkt aan het verder optimaliseren van de prestaties, de betrouwbaarheid en het algehele functioneren van de auto, zowel mechanisch en aerodynamisch als qua software. Bovendien was het doel om Frits zoveel mogelijk kilometers te laten maken.”

Racing Team Nederland tevreden na test Spanje 11Frits van Eerd nam dan ook het grootste deel van de eerste twee testdagen voor zijn rekening. “De nieuwe LMP2-auto’s genereren veel downforce,” aldus de Le Mans-debutant. “Dat betekent vooral dat hoe hárder je ermee een bocht doorgaat, hoe beter de auto op de weg ligt. Die uitdaging vergt vertrouwen. En zodra je dat vertrouwen hebt opgebouwd, kun je er alsmaar sneller mee rijden. Ik ging dan ook twee dagen lang elke sessie weer iets harder. Dat geeft een goed gevoel.”

Racing Team Nederland tevreden na test Spanje 12Ook Jan Lammers blikt tevreden terug op de driedaagse test. “We leren in dit stadium heel veel, als team en als rijders. Dan is het super als je zoveel kunt rijden als wij de afgelopen dagen gedaan hebben. Ik vind het prachtig om te zien hoe Frits alsmaar vooruitgang boekt en zelf beleef ik ook veel plezier aan het rijden, want een 2017-spec LMP2 is écht een heel snelle, serieuze raceauto.”

Een korte video van de test in Spanje.