Racing Team Nederland is afgereisd naar Amerika waar op vrijdag 15 maart de 1000 Miles of Sebring wordt verreden, de zesde race om het FIA World Endurance Championship 2018/19.

Giedo van der Garde: “Podium moet dit jaar het doel blijven voor ons!”

Frits van Eerd: “Ik kan niet wachten. Je voelt aan alles dat er iets in zit en dat gaat er nog uitkomen.”

Nyck de Vries: “Ik geniet van de vibe in het wereldkampioenschap en de dynamiek met Giedo en Frits.”

Het eerste en enige Nederlandse team in het wereldkampioenschap staat momenteel in het klassement op de 5e plaats in de zogeheten LMP2-klasse.

Na de 6 Hours of Shanghai afgelopen november is al het materiaal van de WK-teams verscheept van China naar Amerika.

De drie coureurs van Racing Team Nederland – Frits van Eerd, Nyck de Vries en Giedo van der Garde – arriveren komende vrijdag op de Sebring International Raceway in Florida.

Zij testen daar op 9 en 10 maart, later die week volgen de officiële trainingen. De race over 1000 mijl (of maximaal 8 uur) start op vrijdag 15 maart om 16:00 uur lokale tijd en finisht om middernacht.

Er worden in Sebring 150.000 toeschouwers verwacht en de race is in Nederland live op televisie te volgen via Ziggo Sport en Eurosport.

Het vorig jaar juni begonnen FIA World Endurance Championship 2018/19 telt nog drie races: na Sebring volgen de 6 Hours of Spa-Francorchamps (mei) en de 24 uur van Le Mans (juni).