Jan Lammers, Frits van Eerd en Giedo van der Garde

Racing Team Nederland neemt deze week deel aan de officiële proloog van het FIA World Endurance Championship. Op het Circuit Paul Ricard bij Le Castellet, gelegen aan de Franse Côte d’Azur, komen alle 36 teams die zijn ingeschreven voor het komende wereldkampioenschap in actie tijdens een verplichte, tweedaagse testsessie.

Deze zogeheten proloog is de laatste gezamenlijke test voor de openingsrace van het WK, de 6 Hours of Spa-Francorchamps die op 5 mei wordt verreden.

Racing Team Nederland verschijnt aanstaande vrijdag en zaterdag op de baan met de Dallara P217 waarmee het uitkomt in de LMP2-klasse van het wereldkampioenschap.

Drie coureurs, Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers, zullen de tweedaagse test voor hun rekening nemen. Nyck de Vries die zich vanaf de 6 Hours of Silverstone in augustus bij Racing Team Nederland zal voegen als vervanger van Jan Lammers, is niet aanwezig op Paul Ricard, omdat hij komend weekend deelneemt aan de Formule 2-races in het voorprogramma van de Grand Prix van Bahrein.

Mark Koense, teammanager: “De proloog is de laatste halte voor de eerste race. Na onze testsessies afgelopen winter in Aragon [Spanje] zullen we nu op Paul Ricard meer inzage krijgen in wat de modificaties aan onze Dallara ons gaan brengen, ook en vooral in vergelijking met de overige LMP2-teams. Het blijft echter een test, dus de werkelijke verhoudingen zullen nog niet kristalhelder zijn, omdat je niet altijd weet wie op welk moment met welke banden, hoeveel brandstof en wat voor opdracht rondrijdt. Zeker is dat dit twee belangrijke en waardevolle dagen gaan worden en dat het een super competitief startveld is. Het kaliber van de teams en de rijders is fenomenaal, dus de uitdaging die wij aangaan, is fantastisch.”

Racing Team Nederland is het eerste en enige Nederlandse team in het FIA World Endurance Championschip, waarin ook fabrieksteams van Toyota, Ford, Porsche, Ferrari, BMW en Aston Martin aan de start verschijnen, evenals vele al dan niet voormalige F1-coureurs, waaronder Fernando Alonso, Bruno Senna en Giancarlo Fisichella. Het WK telt races in Europa, Amerika, Japan en China, met als hoogtepunt de 24 uur van Le Mans.

 

Op foto, van links naar rechts: Jan Lammers, Frits van Eerd en Giedo van der Garde

Fotografie: Langelaan/Racing Team Nederland