Racing Team Nederland heeft vandaag de auto onthuld, waarmee het als volledig Nederlands team aan de start verschijnt van het 2018/19 FIA World Endurance Championship. Het team bestaat uit Frits van Eerd, Guido van de Garde, Jan Lammers en Nyck de Vries. De Vries  vervangt Lammers vanaf de 6 Hours of Silverstone.

Racing Team Nederland gaat “completely Dutch” 16

Nyck de Vries (23): “Ik vind het fantastisch om dit met z’n allen neer te mogen gaan zetten. Om als eerste Nederlandse team deel te gaan nemen aan het FIA WEC, een heel prestigieus kampioenschap, is erg gaaf. Om daarbij ook de opvolger van Jan Lammers te zijn, is natuurlijk heel bijzonder. Jan heeft alles meegemaakt in de autosport. Hij heeft in de Formule 1 gereden en Le Mans gewonnen, dus om het stokje over te mogen nemen van hem, is een eer.
Racing Team Nederland gaat “completely Dutch” 17

“Frits heb ik leren kennen als een erg vriendelijke man die zijn hele leven lang al heel veel passie en enthousiasme voor de autosport heeft. Het is mooi om die passie te zien en dat hij daar écht van geniet.

“Giedo ken ik goed. Als klein jongetje had ik een poster van hem aan de muur hangen uit het jaar dat hij wereldkampioen karten werd! Inmiddels zijn we elkaar al heel vaak tegengekomen op circuits en we kunnen het prima met elkaar vinden. Samen met Frits denk ik dat we vooral ook een heel leuk team vormen, dus ik kijk er enorm naar uit.”

Racing Team Nederland gaat “completely Dutch” 18

Racing Team Nederland komt uit in de LMP2-klasse tijdens het FIA World Endurance Championship.

Racing Team Nederland gaat “completely Dutch” 19

Racing Team Nederland gaat “completely Dutch” 20

Tekst en fotografie: Racing Team Nederland