Na de aankondiging vorig jaar stelt Goodyear nu zijn paradepaardje onder de prestatiegerichte banden voor op de autosalon van Genève 2019. Bezoekers kunnen kennismaken met de Goodyear Eagle F1 SuperSport, de Eagle F1 SuperSport R en de Eagle F1 SuperSport RS.

De banden maken gebruik van innovatieve technologieën en materialen die de remafstand en rondetijden aanzienlijk verbeteren. Maar de eerder ongrijpbare aspecten van rijervaring intact laten, zoals het gevoel bij het insturen, het remmen en bij dreigend uitbreken in bochten.

SuperSport-gamma van Goodyear
Goodyear doet een beroep op zijn race-ervaring om de Eagle F1 SuperSport een superieure grip en wegligging te bieden. Een snelle respons bij richtingsveranderingen wordt gegarandeerd door stijve ribben in het loopvlak, terwijl een massief gesloten patroon op de rand van het loopvlak controle oplevert bij lastverplaatsingen in bochten. Een superstijve wang verbetert het rijgedrag verder zonder het comfort aan te tasten. Goodyear ontwikkelde de Eagle F1 SuperSport in de eerste plaats voor droge omstandigheden, maar verbeterde ook de prestaties op een nat wegdek met een innovatieve materialencombinatie. Die bestaat uit segmenten aan de randen van het loopvlak die geoptimaliseerd zijn voor een droog wegdek en drie centrale segmenten die geoptimaliseerd zijn voor een nat wegdek. Zo kan de bestuurder op een droog wegdek in alle veiligheid sneller door de bochten, maar kan hij ook uitstekend remmen en sturen wanneer het nat is.

Raceband road legal 2

De Eagle F1 SuperSport R biedt zowel op als buiten het circuit verbeterde grip en stuurprecisie. De verbeterde grip is te danken aan een materiaal met een hoge wrijvingsgraad dat op een droog wegdek uitzonderlijke grip biedt, terwijl de uitstekende stabiliteit in de bochten te danken is aan ‘verbindingsbrugjes’ in de binnenste groeven van het loopvlak. Daardoor veroorzaken de extreme krachten die in bochten vrijkomen minder vervorming in de loopvlakblokken. Ook werden de precisie en het stuurgevoel verder verbeterd door een optimalisatie van de voetafdruk van de band, waardoor de druk gelijkmatiger verdeeld wordt.

De Eagle F1 SuperSport RS is de meest race-gerichte band van Goodyear. Ontworpen om grenzen te verleggen op het circuit en daarbij ook geschikt voor de openbare weg.