R2B Racing uit IJsselmuiden heeft zich, met de coureurs Bryan Schouten en Ricardo Brink, voor het komende seizoen verzekert van een optimale support van Yamaha Motor Nederland. Mede dankzij de inzet van Ton van Geenhuizen, Country Manager van Yamaha Motor Europe branche Nederland, krijgt R2B Racing voor deelname aan het EK Superstock 600/ONK Supersport motoren ter beschikking alsmede de nodige technische support. In de aanloop van het seizoen werd er ook gesproken met vertegenwoordigers van andere motormerken, maar het totaalpakket dat Yamaha aanbood deed het team besluiten om voor Yamaha te kiezen.

De rijders van R2B Racing zijn de 20-jarige Bryan Schouten en de 17-jarige Ricardo Brink. Beide rijders zijn ondanks hun jeugdige leeftijd al ervaren motorcoureurs. Bryan begon als 6-jarige op een mini-bike, Ricardo was 9 toen hij op een pit-bike begon te racen en op 11-jarige leeftijd was Ricardo de jongste motorcoureur van Nederland.

r2b-1

Bryan Schouten deed ook ervaring op, op de pit-bike en net als Ricardo in de Junior Cup. Daarna volgde de logische overstap naar de Moto3 klasse. Van 2010 tot 2013 reed Bryan voor het Dutch Racing Team in het ONK en IDM en deed dat zo sterk dat hij vorig jaar werd opgenomen in het Franse CIP GP team. Die overstap bleek toch te groot zodat hij nog voor het einde van het seizoen afscheid nam.

Ricardo Brink reed de afgelopen twee seizoenen in respectievelijk de Moto3 klasse en de Dutch Supersport 600. Dit jaar zal Ricardo net als Bryan behalve in het EK Superstock 600 ook aantreden in een aantal ONK Supersport wedstrijden. Beide rijders hebben voor dit jaar het behalen van podiumplaatsen in de EK Superstock en ONK Supersport wedstrijden als doel gesteld.

R2B Racing is een initiatief van René Brink en Bert Westerink. Brink heeft jarenlange ervaring met het opzetten en leiden van wegraceteams. Teammanager is Henk de Vries, zelf ex-coureur en in het verleden al verbonden aan Yamaha als teammanager van het Yamaha WK Superbike team met meervoudig Nederlands kampioen Jeffry de Vries.

r2b-2

Het team begint het seizoen in maart a.s. met een aantal trainingen in Portugal en Spanje. De competitie EK Superstock 600 wordt verreden over acht races in het programma van de WK Superbike en WK Supersport.