De Infiniti QX Sport Inspiration is een elegant en krachtig toonbeeld van progressief SUV-design. De QX Sport Inspiration toont de visie van het merk voor een volgende generatie, middelgrote premium SUV.

De QX Sport Inspiration onderscheidt zich in zijn segment met zijn strakke lijnen, gespierde taille, hoog visueel zwaartepunt, lange motorkap en coupéachtig silhouet. De QX Sport Inspiration is geïnspireerd op Infiniti’s ‘Powerful Elegance’ designtaal en draagt de ontwerpkenmerken van het merk – waaronder de dubbele boog grille, ‘menselijke oog’ koplampen, ‘halve maan-gesneden’ C-stijl en mannelijk, vloeiende lichamelijke vormen, waarmee de auto meteen herkenbaar is als een Infiniti

INF16002_002_8K

INF16002_010_8K

INF16002_013B_2K

Vloeiende lijnen en geavanceerd vakmanschap kenmerken het ruime en prachtig ingerichte interieur, dat Infiniti’s ‘bestuurders-gerichte, passagiers-georiënteerde’ benadering van cabine architectuur volgt. Het kleurenpalet van het interieur – hoofdzakelijk zwart en wit met accenten van de natuurlijke bruine kleur van huid – is opvallend, maar toch harmonieus gecombineerd door middel van zorgvuldig gebruik van lijnen, vormen en textuur.

“De QX Sport Inspiration is een intentieverklaring van Infiniti, waarmee we een gedurfde designfilosofie tonen en een demonstratie geven van onze capaciteiten in de middelgrote SUV-segment.”
Roland Krueger – President van Infiniti

INF16002_007_8K

INF16002_024_8K