Het Chinese automerk Qoros heeft een stoere concept car onthuld op de Autotentoonstelling in Shanghai. Met een opvallend nieuw ontwerpthema is het een auto die trendgevoelige, jonge mensen aan zal spreken. De auto heeft bovendien kenmerken van het toekomstige design van Qoros en bevat hints naar toekomstige technologieën en modellen.

De Qoros 2 SUV PHEV Concept laat zien dat Qoros hard op weg is om met nieuwe technologie nieuwe marktsegmenten aan te boren in de toekomst. Qoros heeft reeds drie productiemodellen: de Sedan, de Hatch en de City SUV, die alle drie in het C-segment vallen.

“Dit studiemodel is een realistische weergave van onze plannen op langere termijn: het combineren van uitbreiding van ons modellenprogramma met behulp van innovatie en onderscheidend vermogen“, zegt Phil Murtaugh, CEO van Qoros.

Px187MTg3NjcxMS0yLTQyOTM4MDAyNg==

De Qoros 2 SUV PHEV Concept is ontworpen door teams in München en Shanghai onder leiding van Gert Hildebrand, vicepresident Design van Qoros. De auto heeft de eigenwijze en stoere uitstraling van een SUV, gecombineerd met een dynamische coupé-achtige daklijn die het geheel een krachtig voorkomen geeft. Opvallend en onderscheidend zijn ontwerpdetails als de verticaal geplaatste voor- en achterlichten en een open, V-vormige voorbumper.

In de 4WD-aandrijflijn is geavanceerde plug-in hybride technologie geïntegreerd. Hiermee zal de Qoros 2 SUV PHEV Concept jonge, omgevingsbewuste mensen aanspreken die duurzaamheid een belangrijk thema vinden. Het opladen van de accu’s gaat overigens zonder snoer: het is gebaseerd op een uit de luchtvaart afkomstige technologie van contactloos laden, en dat is nieuw voor de auto-industrie.

Px187MTg3NjcxMS0zLTE1NzczNzM5ODk=