Het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed markeert voor Jaguar het debuut van de F-TYPE. Tijdens dit beroemde auto-evenement zal een gecamoufleerd prototype van Jaguars F-TYPE de legendarische heuvel van Goodwood beklimmen.

Jaguar geeft tijdens het Goodwood Festival of Speed alvast een voorproefje van de nieuwe F-TYPE. Jaguars Head of Vehicle Integrity Mike Cross zal met een gecamoufleerd prototype deelnemen aan de beroemde ‘hill-climb’ op Goodwood.

Voor de F-TYPE maakt Jaguar vanzelfsprekend gebruik van de jarenlange expertise op het gebied van lichtgewicht aluminium constructies. Daarmee legt Jaguar de basis voor een volbloed sportauto. Voor de aandrijving heeft Jaguar onder meer een nieuw ontworpen V6 supercharged benzinemotor op het programma staan, alsmede een V8 supercharged benzinemotor. Op dit moment is de F-TYPE nog volop in ontwikkeling en wordt deze onder extreme omstandigheden grondig getest.

“Bij het Goodwood Festival of Speed draait alles om de spectaculaire heuvelbeklimming, waar het publiek de auto’s kan zien, horen en ruiken. Dat is voor ons de reden dat we op deze plek een prototype van de F-TYPE willen laten zien”, aldus Adrian Hallmark, Global Brand Director van Jaguar Cars. “De ontwikkeling van de F-TYPE vordert gestaag, we verheugen ons erop om later dit jaar de definitieve productieversie te kunnen onthullen.”