Cadillac breidt zijn portfolio verder uit met een scala aan nieuwe modellen, zoals bezoekers van de aanstaande Frankfurt Motor Show op de Cadillac-stand in Hal 9 zelf kunnen ervaren. Twee primeurs – de Elmiraj Concept coupé en de CTS, een compleet nieuwe premium sedan voor de hogere middenklasse – worden in Frankfurt voor het eerst in Europa gepresenteerd. Voor de elektrische ELR coupé met range extender is een Duits debuut weggelegd.

Het vernieuwde, uitgebreidere productaanbod positioneert het merk Cadillac opnieuw een niveau hoger, als onderdeel van een lange-termijn missie van het merk om zich te nestelen in de hoogste niveaus van de wereldwijde premiummarkt.

Nieuwe modellen als de onderscheiden ATS sportsedan, de elektrische ELR premium coupé, de CTS met zijn dynamische rijprestaties en de Elmiraj Concept Coupe, trekken een nieuwe generatie kopers aan en zullen de aanwezigheid van Cadillac in Europa verder versterken.

Cadillac is het snelst groeiende volwaardige premium automerk. De 30 procent groei in verkopen dit jaar tot dusver, zowel in de VS als wereldwijd, markeert de grootste verkooptoename voor Cadillac sinds 1976.

Elmiraj: een design dat puur rijplezier verwoordt
De Elmiraj Concept vormt een nieuwe visie op luxueus rijplezier en staat aan de top van het groeiende modelaanbod van Cadillac. Hij verwoordt de visie van de Cadillac Studio op prestaties en luxe voor de volgende generatie veeleisende automobilisten.

De Elmiraj is met name geïnspireerd op de 1967 Eldorado en is een moderne kijk op het klassieke format voor een tweedeurs grand coupé. De Elmiraj is een pure expressie van gestroomlijnd design en vormt een statement voor luxe en prestaties, een doelmatig karakter en uitstraling.

Met een lengte van 521cm is de vierpersoons auto nadrukkelijk aanwezig en pakt hij de draad op waar de gedenkwaarde Ciel Concept ophield.

De Elmiraj is het nieuwe resultaat van Cadillac’s visie op design en prestaties en versterkt de toewijding van de onderneming op het ontwikkelen van lichtgewicht en dynamische auto’s. Het studiemodel is vervaardigd met behulp van chassis- en structuurelementen van een ontwikkelingsproject voor een auto die voor toekomstige productie gepland staat. Deze nieuwe voertuigarchitectuur is het resultaat van Cadillac’s streven naar lichtgewicht, achterwielaangedreven prestaties, zoals eerder al tot uiting kwam in de ATS sportsedan en de compleet nieuwe CTS die begin 2014 in Europa wordt geïntroduceerd.

De Elmiraj wordt voortgestuwd door een 4.5-liter bi-turbo V8-motor met een geschat vermogen van 367 kW (500 pk). De lange wielbasis en de strak gestylde zijkanten benadrukken de ruimtelijke afmetingen en hoge status van de auto.

Het instrumentarium van de Elmiraj omvat een analoge toerenteller en snelheidsmeter die beide doorzichtig zijn. Een breed hoge-resolutie display waarop informatie voor de bestuurder en beelden van de camera aan de voorzijde van de auto worden geprojecteerd, ligt direct achter de analoge klokken. Het 10 inch touchscreen navigatie- en connectiviteitsscherm ligt verborgen in het instrumentarium wanneer het niet in gebruik is.

De 2+2 lay-out van de Elmiraj voorziet in high-performance stoelen die een dynamische rijstijl ondersteunen terwijl ze tegelijkertijd het luxeniveau van de auto onderstrepen.

Designers van General Motors’ geavanceerde designstudio in Noord Hollywood (Californië) waren verantwoordelijk voor het uiterlijk en interieur van de auto. De Elmiraj die in Frankfurt wordt gepresenteerd is handgebouwd door eigen vaklieden in Michigan.

Primeur voor Cadillac 4

Primeur voor Cadillac 5

Primeur voor Cadillac 6