Voor Chevrolet staat de 84ste editie van de Autosalon van Genève geheel in het teken van de Europese primeurs voor de compleet nieuwe Corvette Z06 en de C7.R racewagen. De twee high-performance auto’s vormen de highlights op de Chevrolet-stand (nr. 1.220 in Hal 1) en worden geflankeerd door een tweetal Camaro muscle cars en twee zevende-generatie Corvette Stingrays.

De Corvette Z06 en de C7.R beleefden eerder dit jaar in januari hun wereldwijde debuut op de North American International Auto Show in Detroit. De twee auto’s werden parallel aan elkaar ontwikkeld en maken veelvuldig gebruik van de technologieën die in de Corvette Stingray werden verwerkt.

Corvette Z06 voorzien van supercharged V8 power
De nieuwe Z06 is de meest circuitgeschikte Corvette uit Chevrolet’s historie. Het is bovendien de eerste Z06 die beschikt over een krachtbron met supercharger, een automatische versnellingsbak en, dankzij een sterkere aluminium structuur, een uitneembaar dakpaneel. De aluminium structuur is overgenomen van de Corvette Stingray en wordt nagenoeg ongewijzigd ook toegepast in de Corvette Racing C7.R.

Het hart van de Corvette Z06 is de LT4 6.2-liter V8 motor met supercharger, met een verwacht aantal paardenkrachten van 466 kW (625 pk) en een ontzagwekkend koppel van 861 Nm. Om een balans te vinden tussen prestaties en efficiency maakt de LT4 gebruik van hetzelfde drietal geavanceerde technieken uit de Corvette Stingray: directe brandstofinspuiting, Active Fuel Management of cilinderuitschakeling en continu variabele kleptiming.

In de Z06 kan de bestuurder de dynamische prestaties via tal van mogelijkheden afstemmen via een Driver Mode Selector, waaronder: launch control, active handling (StabiliTrak elektronische stabiliteitscontrole), traction control, Performance Traction Management en het Electronic Limited Slip Differential, afhankelijk van het feit of de auto op de openbare weg cruiset of op het circuit rijdt.

Een speciaal ontwikkeld, op circuitgebruik afgestemd Z07 Performance Package voor de Z06 bestaat uit unieke componenten voor een vergrote aerodynamische neerwaartse druk, Michelin Pilot Sport Cup-banden voor nog meer grip, en carbon-keramische remschijven van Brembo die de remprestaties verder aanscherpen en bijdragen aan een verder verbeterde handling dankzij een beperkter gewicht.

Hoewel ontwikkelingstestwerk onverminderd doorgaat, heeft het Z07-pakket al geresulteerd in diverse snelste rondentijden ooit voor een Corvette, daarbij zelfs de ZR1 achter zich latend. Vanaf de lente van 2015, en aansluitend op de introductie in de VS, wordt de Corvette Z06 ook via de Europese Corvette-dealers leverbaar.

Twee Corvette C7.R raceauto’s in actie in 2014
De nieuwe Corvette Z06 en C7.R vertonen als geen ander model de grootste overeenkomsten tussen Corvettes die zijn gebouwd voor de openbare weg en voor het circuit. Zij delen als nooit tevoren technologieën en componenten waaronder chassisarchitectuur, motortechnologie en aerodynamische voorzieningen.

Corvette Racing zet in 2014 twee C7.R wedstrijdauto’s in, die hun debuut beleefden tijdens de 52e Rolex 24 op Daytona, op 25 en 26 januari jl.. De C7.R zal uitkomen in de GT Le Mans klasse tijdens 11 races in Noord Amerika. Het team wordt in juni ook aan de start verwacht van de 24 uur van Le Mans in de GTE Pro klasse.

Zoals tot nu toe delen de raceauto en de Z06 hetzelfde, op de serieproductie gebaseerde, aluminium frame. Door gebruik te maken van geavanceerde productiematerialen, zoals lasergelaste, Flowdrill-geproduceerde bevestigingsmaterialen en een GM-gepatenteerd puntlas proces, is de structuur aanzienlijker sterker dan bij het voorgaande model. Voor Corvette Racing betekent dat dat ze voor de C7.R beschikken over een chassis dat 40% sterker is dan dat van de C6.R.

Waar de aerodynamische strategieën achter de Corvette Stingray direct waren afgeleid van die van de Corvette C6.R, belooft de toevoeging van directe brandstofinspuiting in de Z06 voor het eerst sinds het einde van het GT1-tijdperk in 2009 een betere efficiency. De GT-reglementen beperken de maximale cilinderinhoud van de C7.R krachtbron tot 5,5 liter en verbieden drukvulling.

Power Corvette 4

Power Corvette 5

Power Corvette 6