Autofabrikanten zijn graag nogal zeker van hun zaak. Voordat er een nieuw model in de showroom wordt geparkeerd, gaan er tal van testen aan vooraf. En het zal je klus maar zijn, de Porsche Cayenne Hybrid flink door het stof halen!

 

Porsche Cayenne Hybrid flink door het stof gehaald 16

In Zuid-Afrika wordt de nieuwe Cayenne Hybrid onderworpen aan zijn allerlaatste tests. Stoffige wegen, slecht asfalt en het drukke stadsverkeer van Johannesburg leiden naar ruige bergpassen op 3.000 meter hoogte. De condities zijn voor elk onderdeel van de auto een beproeving. In deze fase van het testprogramma ligt de focus op de hybride-unit. “Vanuit het perspectief van de consument zetten we op het gebied van functionaliteit de laatste puntjes op de ‘i’,” vertelt Olivia Laqua, directeur Complete Vehicle Product Line SUV van Porsche.

Porsche Cayenne Hybrid flink door het stof gehaald 17 Porsche Cayenne Hybrid flink door het stof gehaald 18 Porsche Cayenne Hybrid flink door het stof gehaald 19

Net als de Panamera biedt de Cayenne Hybrid de ideale combinatie van alledaags comfort, optimale efficiency en maximale prestaties. Gedurende de testfase heeft deze nieuwe motorvariant moeten aantonen aan alle eisen te voldoen, onder de meest uiteenlopende omstandigheden: van -40 graden in Noord-Canada tot +40 graden in Dubai. In Zuid-Afrika wordt de Cayenne Hybrid tot in de laatste finesses getest. “Ons doel is een auto te leveren die 100 procent perfect is,” zeg Peter Hass, teammanager Quality Management en Testing.

Porsche Cayenne Hybrid flink door het stof gehaald 20