Porsche breidt zijn stimuleringsprogramma voor jong autosport talent verder uit. Behalve dat Porsche de opleiding en ondersteuning van Porsche Junior-coureurs verzorgt, selecteert het merk vanaf 2013 ook een bijzonder getalenteerde coureur uit de merkencups wereldwijd voor deelname aan de Porsche Mobil 1 Supercup in het voorprogramma van de Formule 1-races. Porsche neemt daarbij een groot deel van het seizoensbudget voor zijn rekening.

De Porsche Carrera Cups in Azië, Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Japan en Scandinavië nomineren elk een kandidaat van maximaal 26 jaar oud, die minimaal één seizoen succesvol aan de desbetreffende raceserie heeft deelgenomen. Verder kan Porsche bijzonder getalenteerde coureurs uit de overige merkencups selecteren. Tijdens een rijdersvergelijking, die komende herfst op het circuit plaatsvindt, gaan de kandidaten onder identieke omstandigheden met elkaar de strijd aan. Behalve snelle rondetijden neerzetten, moeten ze ook laten zien dat ze technische kennis en analytische vaardigheden in huis hebben voor het vinden van de juiste afstelling van de 331 kW (450 pk) sterke Cup.

Extra element

Met dit extra element breidt Porsche een van de omvangrijkste en intensiefste stimuleringsprogramma´s voor jong racetalent verder uit. Reeds op clubsportniveau kunnen aanstormende talenten laten zien wat ze kunnen en doorgroeien naar de GT3 Cup Challenges of de Porsche Carrera Cups overal ter wereld. Daarbij kunnen ze alles leren wat nodig is om een professioneel coureur te worden. Via het volgende niveau, de Porsche Mobil 1 Supercup, is een groot aantal coureurs al doorgegroeid naar de internationale GT- of prototypeklassen. Sommigen van hen vertegenwoordigen Porsche nu als fabrieksrijder in de belangrijkste raceklassen.