Toyota GAZOO Racing heeft de 3de plaats behaald in de 6 uur van de Nürburgring, de 4de race uit het World Endurance Championship (WEC) 2017. De Toyota TS050 HYBRID #7 die naar het erepodium racete, vertrok vanaf poleposition en wist de snelste ronde uit de race op zijn naam te schrijven.

Het was de eerste keer dat Toyota GAZOO Racing sinds de deelname aan het WEC na afloop van de Duitse langeafstandsrace op het erepodium stond. De Toyota TS050 HYBRID #7 van coureurs Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López eindigde 1 minuut en 4,768 seconden achter de winnende auto.

Podiumplaats voor Toyota GAZOO racing 19

Podiumplaats voor Toyota GAZOO racing 20

Podiumplaats voor Toyota GAZOO racing 21

In de race om wereldkampioen te worden
De Toyota TS050 HYBRID #8 met achter het stuur Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima had technische problemen en finishte net buiten het erepodium op de 4de plaats. Met de behaalde punten staat Toyota GAZOO Racing momenteel 2de in het klassement en is het nog altijd in de race om wereldkampioen te worden, net als in 2014.

Sterker
Toshio Sato, Team President: “De race op de Nürburgring is voor ons altijd een uitdagende geweest. Onze snelheid was goed en we hebben genoten van ons gevecht met Porsche. Maar gedurende de race werden de prestaties nadelig beïnvloed door de aerodynamica. In de komende races komen we sterker terug omdat de hoge snelheidscircuits ervan beter geschikt zijn voor de TS050 HYBRID.”

Podiumplaats voor Toyota GAZOO racing 22

Podiumplaats voor Toyota GAZOO racing 23

Podiumplaats voor Toyota GAZOO racing 24

De volgende race uit het kampioenschap is de 6 Uur van Mexico in het weekend van 1-3 september 2017.