Met het geleende racepak van teamgenoot Maximillian Götz stond hij op het podium in de Eifel. De last minute oproep om als invaller bij het HTP Mercedes team Götz bij te staan in zijn race om het Kampioenschap, leidde voor Renger tot een schitterende debuut in deze ADAC GT Masters competitie. De bandenpoker door wisselend weer, die het hele weekend speelde, was geen belemmering voor de vechtlust van Van der Zande. P3 en mission completed met het HTP team!

Een forse regenbui kort voor de start van de race, bandenpoker met slicks en regenbanden en een Safety Car situatie in de tweede helft van de race waren belangrijke factoren die de zesde race van het ADAC GT Masters kampioenschap tot de spannendste van het jaar maakten. Het was het debuut van Renger van der Zande in deze klasse en dat ging niet ongemerkt voorbij. De TV commentator riep in zijn enthousiasme, “pass mal auf die Holländer, er will kommen und siegen…”. Zover kwam het net niet. Vertraging bij het banden wisselen tijdens de verplichte pitstop leidde tot een achterstand van 12 seconden.

Schermafbeelding 2014-09-01 om 10.20.04

Op P5 kwam Renger met de Mercedes SLS AMG weer op de baan nadat hij het stuur overgenomen had van Götz. Eerst was de BMW Z4 van het Schubert team het haasje. Een Safety Car situatie 22 minuten voor het einde hielp om dichterbij te komen. Daarna werd de jacht geopend op de Porsche van Engelhart. Een gewaagde actie buitenom bracht P3 in beeld en vervolgens was het team van Rast met de Audi R8 aan de beurt. Hier stopte de opmars met nog 3 minuten te gaan. Derde op de Nürburgring was het resultaat bij Renger’s debuut in deze klasse. Hij had de doelstelling, punten verzamelen voor de competitiepositie van teamgenoot Götz, koelbloedig gerealiseerd. Het HTP team van investeerder de Pundert was dik tevreden en Maximilliaan Götz kon na het weekend twee racepakken naar de stomerij brengen.

Renger : “Het is een gaaf jaar. Ik rijd afwisselend in de LMP klasse in de VS en met Mercedes in Europa. Dit was weer een podium en we hadden zelfs potentie om te winnen. Jammer van de pitstop want dat had het verschil gemaakt, dit hoort erbij want HTP is verder een absoluut topteam. Ik werd gevraagd om dit weekend punten te scoren voor Götz en dat is gelukt.”