Dankzij het harde werken sinds de start van de Rally van Portugal heeft Mads Østberg opnieuw een podiumfinish voor het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team gescoord. Vanochtend vertrok Østberg als derde op SS14, met een voorsprong van drie minuten op zijn grootste rivaal in het klassement. Op SS15 noteerde de Noor zelfs de snelste tijd, alvorens hij aan de Power Stage begon. Op deze laatste proef bracht hij een derde tijd op de klokken, waarmee Østberg een bonuspunt verdiende bovenop de 15 punten voor zijn derde plek in de rally.

Khalid Al Qassimi deed het maximale om samen met zijn technische team de juiste balans te vinden voor de resterende, technisch uitdagende proeven, deels bestaande uit modder. De coureur uit Abu Dhabi bereikte de finish op een 13e plaats. Met de 16 punten die Mads Østberg dit weekend verdiende, consolideert hij zijn derde positie in het rijdersklassement. Het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team blijft tweede in de constructeursranglijst. De volgende ronde van het WRC vindt plaats van 8 t/m 11 mei in Argentinië.

Mads Østberg: “Deze tweede podiumplek van het seizoen – en de eerste op gravel – is te danken aan de bergen werk die het gehele team sinds het begin van dit jaar heeft verzet. We boeken iedere rally en iedere testsessie vooruitgang. Deze derde plek is een uitstekend resultaat en het punt van de Power Stage is echt een bonus. Dat was ook ons doel voorafgaand aan de start. We hebben deze rally niet teveel risico’s genomen. Het ziet er goed uit voor de rest van het seizoen, waarvoor zelfs nog hoger kunnen gaan inzetten.”

Khalid Al Qassimi: “We hebben ons best gedaan om gedurende de rally de juist setup te vinden. Deze rally was voor mij een speciale test. Ik was op zoek naar de juiste setup voor een uitgebalanceerde auto. Ik ben tevreden met wat we in deze moeilijke rally bereikt hebben. Vanaf nu focus ik me op de aanstaande ronden voor het Middle East Rally Championship.”

Yves Matton (hoofd van het Citroën Racing Team): “Mads Østberg’s derde plaats is het bewijs dat we ons kunnen mengen met de leiders. We hebben allemaal hard gewerkt om onszelf te verbeteren en om een sterk resultaat neer te zetten. Deze podiumfinish is opnieuw een goede stap voorwaarts in dit eerste deel van het seizoen. We hopen dat we onszelf kunnen blijven verbeteren. Tevens wil ik graag mijn felicitaties overbrengen aan de equipes die dit weekend deelnamen aan het FIA Junior WRC. Ze hebben laten zien dat ze concurrerend en constant zijn en er heerste een goede sfeer in het servicepark. Mijn felicitaties aan Stéphane Lefebvre voor zijn briljante overwinning in de Citroën DS3 R3.”

PODIUM MADS & CITROËN WRC-RALLY 4

PODIUM MADS & CITROËN WRC-RALLY 5

PODIUM MADS & CITROËN WRC-RALLY 6