2017 British GT Round 4 - Silverstone World Copyright: Patrick Gosling / Beadyeye Ref: 2017-BritishGT-Rd4-Silverstone-2327.CR2

Wederom een zeer succesvol raceweekend voor McLaren in de GT4-raceklasse. Op het circuit van Silverstone, waar een drie uur durende race werd verreden voor het Britse GT4-kampioenschap, lieten de McLarens zien niet alleen de snelste te zijn, maar ook over het meeste uithoudingsvermogen te beschikken. 

Coureurs Adam Balon en Adam MacKay vochten zich een weg naar voren tijdens de drie uur durende race, die ze startten vanaf plaats acht. Na een uiterst spannende strijd tussen de 18 GT4-bolides, waaronder zes McLaren 570S GT4’s, passeerde het duo de finishlijn met slechts 2,7 seconden voorsprong op de nummer twee in een zonnig Silverstone. De In2 Racing 570S GT4 van Matthew Graham en Marcus Hoggarth met nummer 29 wist ook een podiumplek te veroveren door als derde te finishen in de race en tweede in de Pro-Amklasse. Ook het nieuwste klantenteam van McLaren, PMW Expo Racing/Optimum Motorsport, liet zien goed in vorm te zijn. Regerend kampioenen Graham Johnson en Mike Robinson veroverden een zesde plaats overall en een derde positie in de Pro-Amklasse, waardoor het Pro-Am podium geheel bezet werd door McLarens.

Verspreid over drie landen namen dit weekend vijftien McLaren 570S GT4’s deel aan vier raceklassen, waarbij ook het Nederlandse klantenteam Las Moras Racing in de GT4 European Series Northern Cup goede resultaten liet zien. Luc Braams en Duncan Huisman finishten in Oostenrijk tweede in de eerste race en noteerden een top-vijf positie in de tweede race. Ook dat betekende een overwinning in de Pro-Amklasse.

Tot slot kwam ook de McLaren 650S GT3 in actie met klantenteams Garage 59 en Balfe Motorsport in de internationale GT Open Series. In een competitief veld van 28 GT3-wagens zette fabrieksrijder Rob Bell het beste resultaat neer met een vierde startpositie, die hij en Shaun Balfe uiteindelijk wisten te vertalen naar een negende plaats in de eerste race van het weekend.

Foto: 2017 British GT Round 4 – Silverstone
World Copyright: Patrick Gosling / Beadyeye
Ref: 2017-BritishGT-Rd4-Silverstone-2327.CR2