• PG Motorsport neemt op 30 en 31 augustus 2014 voor de tweede keer deel aan de 24 Hours of Zolder. Ronald van Ooijen, Maik Barten, Sven van Laere en Tjarco Jilesen zijn de coureurs die met de Porsche 997 Supercup voor het podium gaan.     
  • PG Motorsport schreef eerder ook de Porsche 996 GT3 Cup in voor de langeafstandsrace. Echter waren er een week voor de race onvoldoende rijders voor twee auto’s, en werd gekozen om de race met de Porsche 997 te rijden.

De laatste shake-down tijdens de testdag op 21 augustus is goed verlopen. De herkenbaar groene Porsche 997 Supercup en het volledige team zijn volgens teammanager Dimitri Gorissen klaar voor de uitdagende wedstrijd. “De wagen is top en iedereen is tevreden met de keuze voor de 997. We gaan nu resoluut voor het podium.”

Musko Racing levert Hankook banden en engineer
Voor teameigenaar Paul Geeris was 21 augustus een bewogen dag. “Ik heb samen met Dimitri nog veel gesprekken gehad met potentiële kandidaten en onze intenties voor 2015. Uiteindelijk hebben we toch besloten om met het huidige team en de 997 voor de winst te gaan.” PG Motorsport rijdt tijdens de 24 Hours of Zolder met Hankook banden. “De banden worden geleverd door Musko Racing. En er is een technische man van Hankook bij. Ook zij willen van de race een succes maken en voor de algemene overwinning gaan.”

Sven van Laere is enthousiast over de auto. “Mijn eerste meters bij PG Motorsport met de Porsche 997 waren zeer positief. Zowel het team als de wagen stelden me direct gerust. Het is heel duidelijk dat deze 997 perfect klaargestoomd is door een goed op elkaar afgestemde en professionele equipe. Ik denk dat we met dit team, deze wagen en ons homogeen rijderskwartet een topprestatie kunnen neerzetten. Ik ben dan ook reeds aan het aftellen naar de race!”

Rustige testdag voor van Ooijen
Ronald van Ooijen had een relatief rustig testdag. “We hebben ook de Porsche 996 ’s middags nog getest om te kijken of de nieuwe en speciaal voor Zolder geprepareerde versnellingsbak goed functioneerde en dat was zeker het geval. Deze auto is nog een keer verder verbeterd om voor PG Motorsport nog vele endurance races te rijden. Al zal dat helaas niet het geval zijn tijdens de 24 uur van Zolder 2014”.

Naast Sven heeft ook Tjarco Jilesen de nodig kilometers in de groene 997 afgelegd. Ook Tjarco kwam tot de conclusie dat de auto in de huidige staat helemaal klaar is voor de wedstrijd van 24 uur en dat het team hiermee een mooie plaats in de eindrangschikking zou moeten kunnen bereiken.

Voor geïnteresseerden zijn er nog steeds kaarten beschikbaar. Neem hiervoor contact op viawelkom@pgmotorsport.nl.

Schermafbeelding 2014-08-25 om 14.37.32