Amsterdam Zuidoost, 18 november 2019 – PEUGEOT keert in 2022 terug in het FIA World Endurance Championship (WEC). Onder de vlag van PSA Motorsport verschijnt PEUGEOT aan de start met een hybride Hypercar. Het seizoen omvat acht races, waaronder de befaamde 24-uursrace van Le Mans waaraan PEUGEOT in 2011 voor het laatst deelnam.

2020-2021 LMP1

Met ingang van seizoen 2020-2021 wordt de LMP1-klasse van het WEC vervangen door de nieuwe Hypercar-klasse. De reglementen van deze nieuwe topklasse zorgen voor aanzienlijk lagere kosten ten opzichte van de huidige situatie en staat het gebruik van hybride-aandrijflijnen toe. De nieuwe Hypercar-reglementen zijn zodanig interessant, dat Groupe PSA met PSA Motorsport en PEUGEOT terugkeert naar het belangrijkste langeafstandskampioenschap ter wereld. Meer details over de WEC-activiteiten van PEUGEOT worden begin 2020 bekend gemaakt.

PEUGEOT keert terug naar Le Mans met hybride raceauto 7

Schitterende nieuwe uitdaging

Jean-Marc Finot, PSA Motorsport Director, zegt: “Het vooruitzicht dat we de deskundigheid en de passie van ons team kunnen inzetten voor dit project maakt mij bijzonder enthousiast. Het is een schitterende nieuwe uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat onze experts met de financiële ondersteuning van de merken van Groupe PSA zullen laten zien dat ze willen en kunnen winnen. Daarbij maken ze natuurlijk gebruik van de kennis en ervaring die ze hebben opgedaan in andere FIA-kampioenschappen en hun honger naar succes.”

PEUGEOT keert terug naar Le Mans met hybride raceauto 8

Passie voor autosport belangrijke factor

Jean-Philippe Imparato, PEUGEOT Brand Director: “De passie voor autosport is altijd een belangrijke factor bij de vele overwinningen die PEUGEOT behaald heeft. De wijzigingen in het reglement voor het FIA WEC passen heel goed bij de transitie die wij zelf doormaken met de elektrificatie van ons modellengamma. En ze passen ook bij de introductie van nieuwe high-performance modellen die we ontwikkeld hebben in samenwerking met PSA Motorsport. Een van de voorlopers daarvan is de Concept 508 PEUGEOT Sport Engineered. Deze initiatieven passen perfect bij het motto van PEUGEOT: Motion and E-motion.”

*Afbeeldingen Peugeot 908HY