Opel Ampera
OPEL VERVOERT ELEKTRISCH TIJDENS HISWA TE WATER 2
Opel Ampera

Gedurende de HISWA te water, van 4 tot en met 9 september op de NDSM-werf in Amsterdam, zorgen Opel en The New Motion ervoor dat alle VIP’s en officieel genodigden duurzaam vervoerd kunnen worden in de elektrisch aangedreven Opel Ampera. Opel stelt hiervoor zes Ampera’s beschikbaar en The New Motion vier lolo smarts. Deze vier slimme laadpalen zorgen ervoor dat de batterijen van de ingezette Opels Ampera altijd gevuld blijven en emissievrij rijden op en om het HISWA-terrein gewaarborgd is.

De Ampera – verkozen tot Auto van het Jaar 2012 – is niet zomaar een auto, het is de eerste elektrische auto die je verder brengt. De Opel Ampera rijdt, zonder de accu tussentijds op te laden, tot 80 kilometer op een acculading. Maar ook bij grotere afstanden blijft de Opel Ampera gewoon elektrisch verder rijden. De elektromotor wordt namelijk gevoed door een range extender, waardoor de actieradius wordt vergroot naar ruim 500 kilometer. Kortom, de nieuwe Ampera wordt ook na het inschakelen van de range extender nog steeds elektrisch aangedreven, zodat de auto soepel, stil en efficiënt blijft rijden.

Opel Nederland levert naast de gebruikelijke service, een extra pakket aan diensten, zodat een zorgeloze overstap naar deze nieuwe vorm van mobiliteit gegarandeerd is. In dit extra pakket aan diensten voorziet Opel samen met The New Motion – een bedrijf dat elektrisch rijden wil stimuleren door het realiseren van een landelijk netwerk van laadpunten en snelladers. The New motion begeleidt Ampera-berijders met een totaalpakket aan diensten. Per berijder wordt desgewenst het benodigde laadpunt (de lolo smart) thuis en eventueel op kantoor aangelegd, en kan de aanleg van een publiek oplaadpunt gecoördineerd worden. Berijders kunnen daarbij de beschikking krijgen over een laadpas waarmee overal in het land opgeladen kan worden. Door overal gemakkelijk te kunnen laden kan de berijder zoveel mogelijk op stroom rijden.

Lolo smart is het laadpunt van The New Motion waarmee veilig, slim, zorgeloos en gemakkelijk opgeladen kan worden. De lolo smart voldoet aan alle veiligheidseisen die aan een laadpunt gesteld worden en is geschikt voor ‘Mode 3, Type 2’ laden. Ook houdt lolo het stroomverbruik bij. Op die manier kan men de energie, die wordt verbruikt voor de auto, verrekenen met bijvoorbeeld de werkgever of de leasemaatschappij. Met het love to load netwerk wordt een community van gebruikers en aanbieders voor laadpunten gecreëerd. De eigenaar van elk laadpunt bepaalt welke community-leden wanneer toegang tot het laadpunt hebben. De locaties en beschikbaarheid worden weergegeven via een smartphone applicatie.