Met 239 kW/325pk en een maximumkoppel van 435 Nm levert de Insignia OPC de ultieme topprestaties onder de Opel-modellen. Het model met vierwielaandrijving debuteert op de internationale autoshow (IAA) van Frankfurt (12 tot 22 september) met een aangepast chassis en een nieuw, opgefrist uiterlijk.

“De Insignia OPC verblindt met zijn nieuwe uitstraling,” zegt Volker Strycek, Director Performance Cars & Motorsport. “Onze ingenieurs hebben hem met veel oog voor detail een uitgesproken fine-tuning gegeven. Dit komt duidelijk tot uiting in zijn design en de nog betere rijprestaties. Dit plaatst de OPC nu op de eerste rij van middelgrote sportwagens in serieproductie.”

Aandacht voor detail – binnen en buiten
De nieuwe Insignia OPC maakt bij de eerste blik meteen indruk. De nieuwe vormgeving voor en achter, met designelementen van OPC-signatuur, zoals de onderscheidende sabeltand-units aan de voorzijde en de geïntegreerde afwerking van de uitlaatdempers aan de achterzijde, onderstrepen zijn kracht en roepen visioenen op van supersnelle rondes op de Nürburgring.

De in het oog springende carrosserie bevat onderhuids de modernste technologieën. Het OPC-chassis werd verder verbeterd, met een speciale focus op de herwerkte achteras – zoals bij de andere leden van de Insignia-familie – waarbij de ingenieurs ongeveer 60 percent van de onderdelen aangepast hebben. Bovendien werden geluid en trillingen verder beperkt dankzij talrijke vormen van fine tuning. De nieuwe ESP-software zorgt voor een nog preciezere dynamiekverfijning, vooral als reactie op neigingen van onderstuur. Aangepaste dempersoftware voor het FlexRide-chassis, met zijn regelbare schokdempers, verzekert een optimale wegligging. Deze OPC-specifieke programmering verbetert de rijdynamiek, waardoor een snellere en preciezere respons op verschillende manoeuvres en rijomstandigheden mogelijk werd gemaakt.

Met een handgeschakelde zesversnellingsbak en vierwielaandrijving accelereert de Insignia OPC in 6,0 seconden van nul tot 100 km/u (Sports Tourer: 6,3 seconden) en haalt hij een topsnelheid van 250 km/u (elektronisch beperkt). In een niet-bebegrenste versie haalt de OPC met handgeschakelde versnellingsbak een maximumsnelheid van 270 km/u (Sports Tourer: 265 km/u). Het sterk presterende Brembo-remsysteem zorgt voor een snelle vertraging met maximale stabiliteit, ook bij intensief gebruik.

Bovendien haalt de Insignia OPC voordeel uit zijn elektronisch gestuurd 4×4-systeem. Het vierwielaandrijvingssyteem heeft een hoogwaardige koppeling op basis van het Haldex-principe en een elektronisch sperdifferentieel voor buitengewone tractie. De aandrijving past zich aan volgens de wegomstandigheden, met een koppel dat naadloos van nul tot 100 procent over de voor- en achteras en tussen de achterwielen verdeeld wordt. In combinatie met het elektronisch gestuurde FlexRide premium chassis, legt het vierwielaandrijvingssysteem nieuwe normen op wat betreft reactietijd en voertuigcontrole.

Het motorsportgevoel stroomt het interieur binnen
Het interieur verwelkomt OPC-bestuurders in een pure motorsportsfeer. De Recaro-sportstoelen, die als optie ook beschikbaar zijn in leder met een geheugenfunctie, de OPC-versnellingspookknop en een volledig nieuw hoofdinstrumentenpaneel met middenconsole stralen een geweldige flair uit. Naast de basisinformatie kunnen de bestuurders op het optionele 8 inch-scherm specifieke meetresultaten aflezen zoals de oliedruk en -temperatuur, de accuspanning, de positie van het gaspedaal, de remkracht en de G-kracht die vrijkomt bij zijwaartse beweging.

Het nieuwe sportstuurwiel (verwarmd als optie) is voorzien van schakelflippers indien de auto is uitgerust met een automatische versnellingsbak. Deze zorgen ervoor dat de OPC-bestuurder uiterst snel handmatig kan schakelen, zelfs in de automatische modus. Als de schakelhendels voor minstens 12 seconden onaangeraakt blijven, rijdt de auto gewoon verder in automatische modus. Zo combineert de nieuwe Insignia OPC op comfortabele wijze de voordelen van een handgeschakelde en een automatische versnellingsbak.

Opel Insignia OPC 4

Opel Insignia OPC 5

Opel Insignia OPC 6