Sinds zijn debuut op de autotentoonstelling te Frankfurt in de herfst van vorig jaar heeft Opel meer dan 100.000 orders ontvangen voor de nieuwe generatie van de Insignia. Met zijn nog aantrekkelijker vormgegeven interieur en exterieur, zijn krachtige en ultra-efficiënte direct ingespoten motoren, het IntelliLink infotainmentsysteem en het uitgebreide gamma mag ook de nieuwe Opel Insignia zich in een grote populariteit verheugen.

In de eerste vier maanden van dit jaar was de Insignia de nummer 1 in zijn segment in Nederland, Groot-Brittannië en Spanje. In veel andere landen – onder meer België, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Noorwegen – staat het vernieuwde topmodel van Opel op de tweede plaats in zijn segment. Ook in Duitsland is de Insignia opgerukt naar de tweede plaats in zijn segment, met een indrukwekkende groei van 46 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

EyecatcherOPEL INSIGNIA AL MEER DAN 100.000 KEER VERKOCHT 3
Een eyecatcher in het uitgebreide gamma is de Insignia Country Tourer – een elegante stationwagon voor zowel de zakelijk rijder als zijn gezin. Hij oogt avontuurlijk met zijn stoere carrosseriepanelen, kan worden voorzien van vierwielaandrijving en biedt keuze uit krachtige turbomotoren. Ongeveer vijf procent van alle Insignia-verkopen in Europa komt op het conto van de Country Tourer.

De nieuwe Opel Insignia is er in benzine-, lpg- en dieseluitvoeringen. Het vermogen varieert van 88 kW (120 pk) voor de 2.0 CDTI tot 239 kW (325 pk) voor de OPC, de

sportieve topuitvoering. De Insignia 2.0 CDTI met de moderne 2,0-liter turbodieselmotor stoot slechts 98 gram CO2 per kilometer uit in de varianten met 88 kW (120 pk) en 103 kW (140 pk). De vier- en vijfdeursversies van de Insignia 2.0 CDTI met een handmatig bediende zesversnellingsbak hebben een normverbruik van slechts 3,7 liter brandstof per 100 kilometer.

Sinds zijn introductie eind 2008 heeft Opel meer dan 600.000 Insignia’s van de eerste generatie verkocht. Die heeft meer dan vijftig nationale en internationale onderscheidingen ontvangen.

De nieuwe Insignia (met 1,4-liter benzineturbomotor (103 kW/140 pk vermogen), Start/Stop-technologie en handmatig bediende versnellingsbak) is verkrijgbaar vanaf 27.995 euro.

OPEL INSIGNIA AL MEER DAN 100.000 KEER VERKOCHT 4