2018 Bodensee Klassik

De zevende editie van de Bodensee Klassik-rally is van start gegaan onder toeziend oog van duizenden bezoekers. Dit driedaagse event is ook de aftrap van de festiviteiten ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de legendarische Opel GT. Maar liefst vijf klassieke Opels GT maken deel uit van een veld van 180 klassieke auto’s, die dit weekeinde in vijf etappes in totaal zeshonderd kilometer afleggen. Dit jaar leidt de route van Bregenz naar het hooggebergte van Tirol.

Acteur Ludwig Trepte heeft een hoofdrol als berijder van een Opel GT 1900 uit 1969. De Berlijnse acteur won een Emmy Award voor zijn rol in de film ‘Generation War’ en is bekend van de Duitse miniserie ‘Deutschland 83’. “Ik ben geboren in 1988 en om eerlijk te zijn kan ik best een beetje jaloers zijn als ik zie dat de GT nu nog even cool is als in de jaren zeventig, ondanks dat hij bijna twintig jaar ouder is dan ik.”

Opel GT in Bodensee Klassik Rally 8
2018 Bodensee Klassik

Trepte kreeg bij de start gezelschap van racelegende Joachim Winkelhock, Opel-ambassadeur en voormalig DTM-coureur. Ook hij zat achter het stuur van een Opel GT uit 1969. “De GT fascineert mij elke keer weer. Je voelt je direct één met de auto. Hetzelfde gevoel dat ik ervaar als ik aan het racen ben”, aldus Winkelhock. 

Opel GT in Bodensee Klassik Rally 9
2018 Bodensee Klassik

Bij de start van de Bodensee Klassik showde Opel de nieuwe Insignia GSi voor het Festspielhaus in Bregenz, naast enkele voorgangers van deze sportieveling, waaronder een Opel Commodore A GS/E uit 1971.

Opel GT in Bodensee Klassik Rally 10
2018 Bodensee Klassik

De proloog van de Bodensee Klassik leidde van Bregenz door de Allgäu terug naar Lindau. Op dag twee gaan de deelnemers naar de regio Schwaben, omgeving Ravensburg, en voor dag drie staan etappes in Oostenrijk op het programma, waarvoor de deelnemers Alpenpassen in het oostelijk deel van de Allgäu, Tirol en Vorarlberg moeten passeren. 

Opel GT in Bodensee Klassik Rally 11
2018 Bodensee Klassik
Opel GT in Bodensee Klassik Rally 12
2018 Bodensee Klassik
Opel GT in Bodensee Klassik Rally 13
2018 Bodensee Klassik
Opel GT in Bodensee Klassik Rally 14
2018 Bodensee Klassik