Opel brengt twee hoogtepunten uit de rijke historie samen op Techno Classica. Tijdens de grootste klassiekerbeurs ter wereld, die tot en met 10 april in het Duitse Essen wordt gehouden, toont Opel de nieuwe GT Concept en diverse uitvoeringen van de klassieke Opel GT uit de jaren zestig.

01-Opel-Techno-Classica

Opel GT Concept

Opel GT Concept

De opvallende Opel-stand in hal 2 is vormgegeven als Opels designstudio in Rüsselsheim in de zestiger jaren. Opel was in 1964 de eerste Europese autofabrikant die een eigen studio opende, waar een jaar later de legendarische GT Experimental werd ontworpen. De Opel GT Experimental is, evenals een standaardversie en extra sportieve versies van autosportspecialisten Conrero, Gerent en Irmscher, te zien op Techno Classica.

De schitterende stand en de bijzondere verzameling van Opel GT-modellen zijn ook voor Opel-CEO Karl-Thomas Neumann en Vice President Communication Johan Willems reden om Techno Classica te bezoeken. “Dit evenement brengt oud en nieuw op bijzondere wijze samen. Opel slaat een brug tussen eind jaren zestig en de toekomst met de klassieke Opel GT en de nieuwe GT Concept”, zegt Neumann.

Opel GT

Opel GT

De Opel-stand is opgebouwd in samenwerking met de Alt-Opel Club. ‘s Werelds grootste Opel-club assisteert de fabrikant al jaren met auto’s en deskundigen die alle vragen over de historische Opels kunnen beantwoorden. Techno Classica is tot en met 10 april te bezoeken. De tentoonstelling met een beursvloer van 127.000 m2 telt 21 hallen en circa 1.250 exposanten.

Opel GT Motorsport

Opel GT Motorsport