Met de nieuwe Opel Grandland X legt Opel de bal op de stip in het populaire segment van de C-segment crossovers. Een fris en sportief gestileerd SUV-like uiterlijk, een zeer riante standaarduitrusting en veel binnenruimte vormen de basis voor succes. De scherpe prijsstelling (gerelateerd aan de rijke standaarduitrusting) zorgt voor een kansrijke aftrap. De nieuwe Grandland X is leverbaar vanaf € 30.499,-. Bestellen kan binnen enkele dagen, de levering start kort na de wereldpremière op de IAA in Frankfurt (14 t/m 24 september 2017).

OPEL GRANDLAND X AANTREKKELIJKE NIEUWKOMER 25

OPEL GRANDLAND X AANTREKKELIJKE NIEUWKOMER 26

OPEL GRANDLAND X AANTREKKELIJKE NIEUWKOMER 27

De Opel Grandland X is een aantrekkelijke nieuwkomer in het sterk groeiende crossover-segment. De uitrusting is, vanaf de instapuitvoering Online Edition, ronduit uitgebreid. Standaard zijn onder meer Lane Departure Warning, Verkeersbordherkenning, Hill Start Assist, Radio R4.0 IntelliLink met Bluetooth, airconditioning met actief interieurluchtfilter, comfortstoelen met talrijke instelmogelijkheden en 17 inch Lichtmetalen velgen. En Opel OnStar is standaard in elke Grandland X. Naast de Online Edition wordt de bijzonder complete Innovation uitvoering verkrijgbaar en voor de zakelijke rijder is er de rijk uitgeruste Business Executive.Deze twee laatstgenoemde uitvoeringen zijn inclusief onder meer het Navi 5.0 IntelliLink systeem met 8″ touchscreen en kaarten van heel Europa (exclusief Turkije).

Ultramoderne voorzieningen
De Grandland X biedt ultramoderne optionele techniek voor veiligheid en comfort. Dat zijn onder meer Forward Collision Alert met automatische noodremassistentie met voetgangersherkenning, vermoeidheidssignalering, Advanced Park Assist en de 360° parkeercamera. Ergonomische stoelen die AGR-gecertificeerd zijn (Aktion Gesunder Rücken), een verwarmbaar stuurwiel, stoelverwarming vóór- en achterin en een achterklep die te openen is met een simpele voetbeweging bieden comfort van topniveau. Opel levert voor de Grandland X ook een groot glazen panoramadak dat zich uitstrekt tot aan de 2e zitrij.

En kenmerkend voor Opel: de bestuurder en de passagiers kunnen genieten van optimale connectiviteit dankzij de nieuwste generatie van IntelliLink en de persoonlijke connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar, die nu ook de mogelijkheid biedt om hotelkamers te boeken en een parkeerplaats te vinden. Smartphones zijn draadloos op te laden dankzij de mogelijkheid van inductieladen. Voor liefhebbers van superieure audio is er een Denon premium sound system met acht luidsprekers en een subwoofer..

OPEL GRANDLAND X AANTREKKELIJKE NIEUWKOMER 28

OPEL GRANDLAND X AANTREKKELIJKE NIEUWKOMER 29

Zeer efficiënte motoren
Aanvankelijk is te kiezen uit twee krachtbronnen met Start/Stop functie die uitblinken door een lage CO2-uitstoot. Beide motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of zestraps automaat.

De volledig van aluminium gemaakte 1.2 Turbo benzinemotor levert 96 kW/131 pk en een maximum koppel van 230 Nm bij 1.750 tpm (NEDC brandstofverbruik: stad 6,0-6,4 l/100 km, buitenweg 4,5-4,9 l/100 km, gecombineerd 5,1-5,4 l/100 km, 117-124 g/km CO2). De 1.6 diesel van 88 kW/120 pk biedt een maximum koppel van 300 Nm bij 1.750 tpm (NEDC brandstofverbruik: stad 4,7-4,9 l/100 km, buitenweg 3,5-3,9 l/100 km, gecombineerd 4,0-4,3 l/100 km, 104-111 g/km CO2). In een later stadium breidt Opel het motorenaanbod uit met een nog breder gamma.

OPEL GRANDLAND X AANTREKKELIJKE NIEUWKOMER 30

OPEL GRANDLAND X AANTREKKELIJKE NIEUWKOMER 31

OPEL GRANDLAND X AANTREKKELIJKE NIEUWKOMER 32

Optimale grip onder alle omstandigheden
Optioneel is de Grandland X verkrijgbaar met elektronische Grip Control, dat optimale grip biedt, ongeacht de omstandigheden. De bestuurder van de Grandland X heeft de keuze uit vijf rijmodi. Het systeem past de verdeling van het koppel over de voorwielen aan, laat zo nodig enige wielspin toe en past de schakelmomenten van de automatische transmissie en de reactie op het gaspedaal aan. Daarmee is optimale tractie gegarandeerd, net als maximale stabiliteit, ongeacht of de Opel Grandland X door sneeuw, modder of zand rijdt, of op een nat of droog wegdek.