Onder het motto “De toekomst is voor iedereen” is Opel recentelijk samengegaan met PSA om kampioen autoproducent in Europa te worden. Bezoekers van de 67ste internationale autoshow in Frankfurt (14 tot en met 24 september) kunnen als eerste zien wat dat inhoudt. Hier beleeft een reeks nieuwe modellen zijn publieksdebuut. De Opel stand D09 bevindt zich in hal 8.0.

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 40

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 41

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 42

De nieuwe Opel Grandland X, die Opel samen met PSA heeft ontwikkeld, geeft perfect de richting aan die beide autoconcerns met de fusie beogen. Dankzij het dynamische silhouet, toptechnologie, typische SUV-kwaliteiten en een genereuze interieurruimte is dit model een serieuze speler in het sterk groeiende crossover-segment. De tweede wereldprimeur, de nieuwe Insignia Country Tourer, is al even opwindend. Waar de Insignia GSi een onvervalste sportmachine is voor liefhebbers, zal de Country Tourer vooral in de smaak vallen bij kopers die een stijlvolle en stoere stationwagen zoeken met offroad-looks. Beide modelversies bieden een intelligent vierwielaandrijfsysteem met torque vectoring. Ook nieuw op de stand is het personalisatieconcept Opel Exclusive voor de Insignia.

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 43

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 44

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 45

Verder presenteert Opel nieuwe versies van de Vivaro, waaronder de Vivaro Tourer. De Tourer heeft onder meer een tweede zitrij met 360 graden draaibare stoelen en een opklapbare tafel, zodat het interieur in een handomdraai is om te turnen in een praktische business lounge.

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 46

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 47

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 48

“De nieuwe claim van Opel ‘De toekomst is van iedereen’ is een belofte en tegelijk een verplichting. Wij staan voor dat credo, net zoals onze modellen dat doen. De wereldprimeurs op de IAA showen hoe Opel innovatieve technologie in elegante en praktische auto’s bereikbaar maakt voor een groot publiek. Met modellen als de Opel Grandland X betreden we nieuwe marktsegmenten en bieden we kopers meer keuze,” aldus Opel CEO Michael Lohscheller.

Alle nieuwe modellen worden in de schijnwerpers gezet tijdens de persconferentie met Opel CEO Michael Lohscheller op dinsdag 12 september van 9:10 tot 9:25 uur.

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 49

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 50

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 51

Opel debuteert een reeks nieuwe modellen op de IAA 52