Het transport van versgebakken broodjes van een bakkerij, pakketten van een online winkelbedrijf of grind voor een bouwplaats: niets is zo divers als vervoer. Juist daarom vraagt het om specifieke vakkennis. Met de Combo, Vivaro en Movano biedt Opel een succesvol trio aan met laadvermogens van 800 tot 2.000 kilogram en laadvolumes variërend van 3,4 m3 tot 20 m3. In totaal biedt Opel meer dan 400 verschillende bedrijfswagenvarianten af fabriek aan. Daarvoor werkt Opel samen met diverse, erkende carrosseriebouwers. Onder de noemer ‘Conversions2Go’ profiteren klanten maximaal van hoogwaardige maatwerkoplossingen, allemaal keurig opgenomen in de prijslijst van Opel.

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 46

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 47

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 48

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 49

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 50

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 51

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 52

Alles is mogelijk
Opel biedt daarnaast nog diverse andere ombouwmogelijkheden aan op basis van Opel-modellen. Variërend van gekoelde opbouwcombinaties tot personenvervoer en van hulpvoertuigen met blauw zwaailicht tot special purpose-auto’s. Om voor elke klant de beste oplossing en voor alle segmenten een passende uitvoering te leveren, biedt Opel drie verschillende procedures aan:

 1. Fabrieksoplossingen: Opel biedt af fabriek de meest voor de hand liggende conversies aan, zoals glasrestelen, kiepcombinaties, minibussen, dubbele cabine en boxopbouw. Voor het complete bestelproces is slechts één contactmoment nodig. De klant profiteert uiteraard van de vele extra’s die horen bij de aanschaf van een nieuwe Opel, zoals volledige Opel-garantie, aanvullende services en het complete aftersales portfolio.
 2. Opel Conversions2Go: Opel levert de auto eerst aan gecertificeerde partners die namens Opel voor de complete ombouw zorgen. Op de conversie- en uitgebreide optielijst staan onder meer een Vivaro met specifieke Sortimo-busuitrusting of Bott-opbergsysteem en een Movano met aluminium kieper van JPM. Opel zorgt voor de verkoop van het aangepaste voertuig. De klant kan daarom rekenen op de volgende voordelen:
  – Modeldiversiteit: klanten kunnen kiezen uit nog meer maatwerk in de Opel-prijslijst.
  – Klantenservice: de klant heeft één contactpunt. Hij of zij contacteert Opel of een Opel Professional Partner met alle wensen, bespaart zo tijd en profiteert van de expertise van Opel.
  – Betrouwbaarheid: De Opel-garantie is geldig op de geleverde auto, de gecertificeerde ombouwspecialist biedt aanvullende garantie op de ombouw en het onderhoud.
  – Value for money/TCO: de Opel-prijslijst benadering maakt betere restwaarden mogelijk en technisch hoogwaardige oplossingen. In veel gevallen wordt ook het gewicht beperkt.
 3. Andere gecertificeerde conversies: Om aan de steeds uitgebreidere conversie-eisen te voldoen en om 100 procent van de klantenbehoeften te vervullen, werkt Opel samen met erkende carrosseriebouwers. In dit geval staat de klant in direct contact met de dealer en de ombouwspecialist om het wensenplaatje te realiseren. Een omgebouwde Opel wordt pas door Opel gecertificeerd als een ingenieur uit Duitsland het ombouwbedrijf heeft getoetst en goedgekeurd op basis van richtlijnen van Opel Engineering. Bovendien wordt elke door Opel goedgekeurde conversie gedekt door een productaansprakelijkheidsverzekering die de ombouwer levert. De beschikbaarheid van reserveonderdelen wordt gewaarborgd voor 12 jaar nadat de conversie aan de klant is geleverd.

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 53

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 54

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 55

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 56

Opel als partner
Opel biedt oplossingen van toonaangevende ombouwspecialisten die investeren in onderzoek en ontwikkeling van hoogwaardige producten en state-of-the-art technologie, waardoor Opel een aantrekkelijke partner is. De automaker biedt als aanvulling bovendien aantrekkelijke condities dankzij de samenwerking met gerespecteerde Europese ombouwspecialisten zoals Bott, Webasto, Tijhof, JPM, Oberaigner, Snoeks, Scattolini, City Box, Van den Born en Sortimo.

Twee jaar geleden waren er ongeveer 160 Opel-gecertificeerde ombouwoplossingen mogelijk in negen landen in Europa. Anno 2017 kunnen klanten uit 27 landen kiezen uit meer dan 800 conversies voor specifieke doeleinden. De variëteit van speciale conversies en het netwerk van partners groeit constant. Daarnaast zijn er nog steeds verschillende regionale mogelijkheden voor het realiseren van unieke voertuigen gebaseerd op voertuigen van Opel. De lokale verkooporganisatie van Opel biedt in die gevallen ondersteuning.

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 57

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 58

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 59

Opel Combo, Vivaro en Movano aangepast naar wens! 60

De samenwerking tussen Opel en onze gecertificeerde partners is een win-win-situatie”, aldus Steffen Raschig, Opel/Vauxhall Director Commercial Vehicles. “We profiteren van onze ombouwpartners, maar dat doen onze klanten ook. Mensen die met ons in zee gaan, krijgen een maatwerkproduct met de technische goedkeuring van Opel Engineering en de kennis van specialisten. Onze klanten krijgen hierdoor hoogwaardige en op maat gemaakte conversies uit één bron.”