De exclusieve Maserati Quattroporte Zegna Limited Edition die in samenwerking met Ermenegildo Zegna in een gelimiteerde serie van slechts 100 auto’s zal worden geproduceerd, is na zijn werelddebuut tijdens de internationale autoshows van Frankfurt en Genève vorig jaar nu in productie gegaan en zal tegemoet komen aan de wensen van de meest verwende automobilisten wereldwijd.

Om de marktlancering te vieren van de Quattroporte Zegna Limited Edition die uiterst onderscheidend is op het gebied van kleurstelling, materialen en uitrusting, kwaliteit en exclusiviteit die de geschiedenis en tradities van Maserati en Zegna verenigen, lanceren de twee Italiaanse ondernemingen een tour, bestaande uit vier internationale evenementen. De tour begint in juli 2014 in Shanghai, gevolgd in september in New York, in februari 2015 in Dubai en daarna in Milaan.

Het concept voor deze evenementen is niet alleen ontwikkeld om de Quattroporte Zegna Limited Edition te presenteren aan geselecteerde gasten, maar ook om het partnerschap te vieren tussen de twee Italiaanse merken, beide beroemd om hun toonaangevende vakmanschap en Italiaanse uitmuntendheid.

Op exclusieve locaties, zorgvuldig uitgezocht om het unieke karakter van het project te benadrukken, zal een speciale unit worden opgesteld om Italiaanse elegantie te presenteren, en in deze context is een hoofdrol weggelegd voor de Maserati Quattroporte Zegna als beschermer van het erfgoed. De gasten zullen de auto kunnen zien, alle details uit de eerste hand kunnen ontdekken, de afwerking en de materialen kunnen ervaren en gefascineerd kunnen raken door het buitengewone resultaat van deze samenwerking.

Om het concept compleet te maken is de wereldberoemde Italiaanse fotograaf Fabrizio Ferri uitgenodigd voor het evenement. Hij zal van 100 vooraanstaande persoonlijkheden, 25 tijdens ieder evenement, foto’s maken van hun handen. Ferri zal een speciale fotoset inrichten op de locatie van het evenement en zal de personen fotograferen wier handen de instrumenten zijn van hun vaardigheden. De handen van die personen, zoals musici, topkoks, atleten en kunstenaars, zullen worden gefotografeerd in een setting die het verhaal vertelt over de werkzaamheden en de communicatieve waarde, en die het karakter van de personen tot uiting brengt.

De foto’s zullen opgenomen worden in het boek ‘One of 100’, waarin zowel opnames van alle handen als van het interieur en het exterieur van de Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition, evenals van de collectie van de eigenaren. Het boek zal de nadruk leggen op de relatie die bestaat tussen de details van de handen en die van de Quattroporte, de gedeelde waarde van wat ‘handgemaakt’ als een samenvatting van kunstzinnigheid, uniekheid, exclusiviteit, en uitmuntendheid, allemaal waarden en het DNA van beide merken. ‘One of 100’ zal in de lente van 2015 in Milaan worden gepresenteerd.

Als symbool van het belang dat beide merken hechten aan erfgoed en met de hand vervaardigde producten zullen Maserati en Zegna de eerste twee bedrijven zijn die de restauratie van de Fontein van Neptunus zullen sponsoren, een monumentale fontein op het gelijknamige plein Piazza Netto in Bologna, Italië.

140010M_77358 141020M_551c3