Gisteren is de grootste off road beurs van Europa van start gegaan. In het Duitse Bad Kissingen kan de liefhebber van de avontuurlijk uitgevoerde 4×4 zijn hart ophalen. Op een grote off-road baan kun je diverse voertuigen uitproberen, maar het is bovenal genieten van de gemoedelijke sfeer.

Ben je van plan om je off-roader te prepareren voor een safari, actie vakantie, off-road wedstrijd of moet je bolide er gewoon dik uitzien? Dan is onze tip om dit weekend naar het Duitse allrad mekka af te reizen. Tot en met zondag 22 juni is in de heuvels buiten Bad Kissingen de jaarlijkse Abenteuer und Allrad.

Hutchinson voor onder je Cayenne!
Op de beurs worden tal van primeurs getoond. Wat te denken van de door het Amerikaanse Hutchinson nieuw ontwikkelde velg voor de Porsche Cayenne, Audi Q7 of Volkswagen Touareg. Naast het buitengewoon gave design, maakt het Beadlock systeem de velg tot iets speciaals!

De RVS bouten op de rand van de velg zijn niet voor de sier, maar in geval van de Hutchinson velg functioneel. De buitenste velg rand wordt hiermee aan het velg bed gemonteerd, waardoor de Beadlock de wangen van de band fixeert. Voordeel: bij een lekke band of bij lage bandenspanning is het onmogelijk dat de band van de velg loopt, waardoor te allen tijde mobiliteit gegarandeerd is. Naast een bijzondere fraaie velg, is je Cayenne dus ook een stuk veiliger met de speciale Hutchinson velg. Maar….. nog niet direct naar de dealer sprinten! Op Abenteuer und Allrad wordt nu het proto type getoond. De productie wordt echter binnenkort wel opgestart.

Genieten van het avontuur
Nog een tip! Neem je tentje mee! Voor dit evenement is een camping opgezet, waar het bijzonder gezellig vertoeven is met mede avonturiers. Natuurlijk, Abenteuer und Allrad is Europa’s grootste beurs op het gebied van terreinwagens, ombouw en accessoires, maar het meest bijzondere is toch de sfeer.

Voor de navigatie, voer “Kasernenstraße – Bad Kissingen” in.
Organisatie site: www.abenteuer-allrad.de