In het eerste half jaar van 2012 heeft Nuon meer dan 200.000 kWh groene stroom via het Amsterdamse openbare oplaadnetwerk geleverd aan elektrische auto’s. Hiermee is ongeveer één miljoen kilometer elektrisch gereden. Dit is een stijging van de hoeveelheid geleverde stroom met méér dan 500%. Ook stijgt het aantal elektrische auto’s in Nederland snel. De langverwachte doorbraak van E-Mobility lijkt er eindelijk te komen.

Hoofdsponsor van PP Electric Rally
Om haar geloof in E-Mobility kracht bij te zetten is Nuon één van de hoofdsponsoren van de Professional Passionates Electric Rally op vrijdag 14 september 2012 in Amsterdam. Nuon doet als hoofdsponsor met drie gloednieuwe Volvo V60 Plug-in Hybrids mee aan de PP Electric Rally in Amsterdam. Hier wordt hopelijk een nieuw Guiness wereldrecord gevestigd: de grootste elektrische rally ter wereld. ‘We doen als sponsor mee omdat we geloven in elektrisch vervoer. De elektrische auto staat nu echt op doorbreken, en Nuon staat vooraan om ervoor te zorgen dat elektrisch rijders overal gemakkelijk hun auto kunnen opladen’, aldus CEO Huib Morelisse, die één van de drie Nuon-equipes zal leiden. Hij vervolgt: ‘we rijden als Nuon ook letterlijk voorop, omdat de zonnewagen Nuna5 van het Nuon Solar Team als eerste over de finish zal rijden tijdens de rally’.

Volvo V60 Plug-in Hybrid eerste keer op de weg
Morelisse vervolgt: ‘Tijdens de PP Electric Rally is  de Volvo V60 Plug-in Hybrid voor het eerst in Nederland op straat te zien. Nuon is onderdeel van Vattenfall, het bedrijf dat nauw heeft samengewerkt met Volvo aan deze nieuwe auto. Binnenkort worden de eerste 1.000 exemplaren geleverd aan klanten in heel Europa; ze zijn namelijk allemaal al verkocht. Dit is voor ons al een signaal dat het erg goed gaat met elektrisch rijden’.

Bijna 4000 auto’s in Nederland
Onderzoeksinstituut ECN en Agentschap NL (onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken) meldden eind augustus al dat er in de eerste helft van 2012 veel meer elektrische auto’ s zijn bijgekomen in Nederland. Er rijden nu bijna 4.000 van deze milieuvriendelijke voertuigen rond. Volgens beide instituten verdrievoudigde in zeven maanden tijd het aantal elektrische auto’s bijna, van 1.404 naar 3.931 eind juli 2012. Aan het begin van het jaar waren er nog 1841 oplaadpunten, nu 3.554. Waarvan 34 snelladers. Nederland neemt in Europa een koppositie in.

Flinke toename verwacht
Nuon verwacht een flinke toename van elektrisch laden in de komende jaren, door de verdere groei van het oplaadnetwerk en het aantal elektrische auto’s. De stad Amsterdam heeft nu al één van de meest intensief gebruikte oplaadnetwerken van Europa. Nuon maakt ook zelf steeds meer elektrische kilometers: dochterbedrijf Feenstra rijdt inmiddels met twee elektrische bedrijfsauto’s in Amsterdam en wil het aantal de komende jaren uitbreiden.
Veilig en gemakkelijk opladen
Sinds 2009 is Nuon actief op het gebied van laadoplossingen voor elektrische auto’s. Zo beheert Nuon het grootste deel van de openbare oplaadpunten in Amsterdam en biedt Nuon klanten laadoplossingen voor thuis en op het werk. Nuon streeft ernaar dat klanten overal gemakkelijk en veilig kunnen opladen. Nuon werkt hiervoor nauw samen met gemeenten, leasebedrijven, autofabrikanten en andere partners om elektrisch rijden in Nederland een impuls te geven.

Over Nuon

Nuon is een energieonderneming die met 6.000 medewerkers ruim 2,2 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energielevering staat daarbij centraal. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, energiegerelateerde producten, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. Nuon is onderdeel van Vattenfall.