Nissan zoomt in op de toekomst: auto’s worden slimmer, schoner en leuker. Hightech-oplossingen gaan samen met zinderend design. Het rijdende bewijs is de vijfde generatie Nissan Micra die debuteert op de Autosalon van Parijs (1 tot en met 16 oktober).

Micra Gen5

Micra Gen5

‘Het design van de nieuwe Micra spreekt duidelijke taal: deze auto voelt zich perfect thuis in de stad’, vat Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe, samen. ‘Ons hele modellengamma is enorm in ontwikkeling. Naast de nieuwe Micra hebben we onze supersportieve Nissan GT-R vernieuwd en brengen we de Nissan Murano uit in Rusland.’

Makkelijker, veiliger en schoner
Hij vervolgt: ‘Al deze stappen brengen ons dichter bij de toekomst volgens onze Intelligent Mobility-visie. Hierin beschrijven we hoe auto’s zullen rijden, worden aangedreven en ook steeds meer integreren in ons leven. De nieuwe Micra is een bouwsteen hiervan.’

Micra Gen5

Micra Gen5

Nissan werk met Intelligent Mobility aan makkelijker, veiliger en schoner autorijden. De belangrijkste onderdelen zijn:

  • Intelligent Drive, met als speerpunt Nissans technologie voor autonoom rijden. De autonome ProPILOT-rijtechnologie debuteerde in Japan. De technologie is volgend jaar in Europa verkrijgbaar in de nieuwe Nissan QASHQAI.
  • Intelligent Power, meer efficiency en vermogen, met als speerpunt elektrische voertuigen (EV’s).
  • Intelligent Integration, integratie van de auto in dagelijks leven. EV-batterijtechnologie ontwikkelt zich verder nu Nissan samenwerkt met Eaton voor een slimme energieopslag thuis, genaamd xStorage, maar ook met Enel voor het testen van vehicle-to-grid-technologie. Als showcase van deze nieuwe mogelijkheden wordt de elektriciteit voor de Nissan-stand op de Autosalon van Parijs gedeeltelijk geleverd door een Nissan LEAF.

Micra Gen5

Micra Gen5