Met passie voor innovatie en technologie heeft Nissan de markt voor gezinsauto’s een heel nieuw aanzien gegeven. Volgens dezelfde benadering waarmee het de QASHQAI, de X-TRAIL en de NOTE op de markt bracht, breidt Nissan het gamma nu uit met de geheel nieuwe Pulsar. Deze opwindende vijfdeurs hatchback in het C-segment benadrukt Nissans ambitie om intelligent design en technische innovatie bereikbaar te maken voor het grote publiek.

Met zijn brutale vormgeving, technische innovaties en interieurruimte geeft de Nissan Pulsar een nieuwe dimensie aan het C-segment. De Pulsar bezit alle bekende Nissan-kenmerken, gevat in een stijlvol nieuw jasje.

Geavanceerde techniek
De nieuwe Nissan Pulsar is voorzien van een uitgebreide reeks handige technologieën die de bestuurder extra comfort en vertrouwen geven. Met de toepassing van voorzieningen die tot nu toe voorbehouden waren aan auto’s in hogere segmenten, versterkt Nissan zijn reputatie dat het nieuwe technologie bereikbaar maakt.

Nissans geavanceerde Safety Shield – een pakket veiligheidssystemen dat een soort vangnet voor de bestuurder vormt – is volledig geïntegreerd in het design van de Pulsar. Dankzij de bruikbare, zeer geavanceerde veiligheidsvoorzieningen kan de bestuurder het potentieel van de Pulsar optimaal benutten.

Tot het pakket behoren onder meer Forward Emergency Braking, Moving Object Detection, Lane Departure Warning en Blind Spot Warning. De Nissan Pulsar is de enige auto in het C-segment waarvan ten minste één uitvoering standaard is voorzien van Moving Object Detection, Lane Departure Warning en Blind Spot Warning.

De Nissan Pulsar is ook voorzien van het NissanConnect-systeem van de tweede generatie – dat een reeks van innovatieve voorzieningen biedt, zoals volledige integratie van de smartphone, Google Send-to-Car en toegang tot nuttige en informatieve apps.
Een andere innovatie in de Pulsar zijn de led-koplampen. Dergelijke lampen paste Nissan voor het eerst toe in de QASHQAI en de X-TRAIL. De kenmerkende koplampen geven een helder wit licht en hebben als bijkomend voordeel dat ze slechts de helft van de energie verbruiken van conventionele koplampen.

NISSAN PULSAR ONTHULT 6

Efficiënte, krachtige aandrijflijnen
In het kader van Nissans benadering van innovatie en kostenreductie biedt het motorengamma van de Pulsar – alle motoren zijn voorzien van een turbo – de perfecte combinatie van prestaties en efficiency. De 1,2-liter DIG-T benzinemotor levert 85 kW, veel meer vermogen dan gebruikelijk voor zo’n kleine motor. De 1.5 dCi turbodieselmotor levert 81 kW en een koppel van 260 Nm. Toch bedraagt de CO2-uitstoot van deze motor slechts 95 g/km. Begin 2015 volgt een 1,6-liter turbobenzinemotor met een vermogen van maar liefst 140 kW.

De Pulsar is ook verkrijgbaar met Nissans geavanceerde automatische XTronic-transmissie. Die biedt de bestuurder van de Pulsar het beste van twee werelden: grote souplesse bij lage toerentallen en een positieve, directe werking bij hogere toerentallen.

Nieuwe maatstaf voor interieurruimte
Dankzij de langste wielbasis in zijn segment (2.700 mm) en de slimme indeling van het interieur biedt de Nissan Pulsar beduidend meer beenruimte achterin en meer schouderruimte dan andere auto’s in deze klasse. Met een knieruimte van 692 mm is de Pulsar achterin zelfs ruimer dan veel auto’s in het D-segment. Desondanks is de Pulsar met zijn lengte van 4.385 mm zo compact dat hij in de stad eenvoudig is te parkeren.

Elegante, atletische vormgeving
De Pulsar is direct herkenbaar als Nissan, dankzij de kenmerkende V-vormige grille en de gespierde rondingen van de carrosserie. De auto is speciaal voor Europa ontworpen en ontwikkeld en wordt geproduceerd in de Nissan-fabriek in Barcelona.
Met hetzelfde DNA dat de QASHQAI en de X-TRAIL hun krachtige uitstraling geeft, combineert de Nissan Pulsar krachtige lijnen en verfijnde details tot een elegante, atletische vormgeving. Net als de Crossovers van Nissan wordt de Pulsar gekenmerkt door opvallend grote wielen in verhouding tot de carrosserie, een aflopende taillelijn en vloeiende lijnen. De zelfverzekerde, premium uitstraling van het uiterlijk komt terug in het interieur. Kwalitatief hoogwaardige materialen en een helder design vormen een perfect geheel met de bijzonder uitgebreide uitrusting van de Nissan Pulsar.

NISSAN PULSAR ONTHULT 7

NISSAN PULSAR ONTHULT 8

NISSAN PULSAR ONTHULT 9

NISSAN PULSAR ONTHULT 10