Production begins of the new Nissan LEAF in Europe

Een jaar na de verkoopstart van de nieuwe Nissan LEAF 40 kWh gaat de zegetocht onverminderd verder. De productieaantallen stijgen en Nederland krijgt voorrang bij de levering. Hierdoor is de levertijd verder gedaald: klanten die nu een nieuwe LEAF bestellen kunnen de auto al in 2018 rijden.

In oktober 2017 startte de verkoop van de LEAF in Europa, gevolgd door de levering van de auto vanaf februari 2018. De combinatie van design, een grote actieradius en intelligente extra’s zoals ProPILOT en het slimme e-Pedal zorgden direct voor een grote vraag.

Direct leverbaar
Met 26.000 geleverde exemplaren in 2018 is de LEAF de best verkopende elektrische auto in Europa. Iedere 10 minuten meldt zich een nieuwe klant. Om aan deze grote vraag te beantwoorden is de levering opgeschroefd. Nederland krijgt daarbij voorrang, waardoor bij nieuwe orders de reguliere versies direct, zonder extra levertijd, in ons land beschikbaar zijn.

In Nederland is de LEAF opgeklommen tot het derde best verkopende model in de middenklasse (C-segment inclusief alle benzine- en dieselmodellen). En onder particuliere kopers is de LEAF de best verkopende elektrische auto.

13.500 km gratis rijden
Voor kopers (zakelijk en particulier) is de LEAF in Nederland extra aantrekkelijk: bij aanschaf krijgen ze 1.000 euro laadtegoed van Vandebron, wat goed is voor ca.13.500 kilometer elektrisch rijden.