Nissan Futures - logo

Nissan staat vandaag in het teken van het tweede ‘Nissan Futures’-event, waarbij autonome voertuigen, kunstmatige intelligentie en connected car-technologie centraal staan. Als onderdeel van Nissans Intelligent Mobility-strategie worden toekomstplannen op het gebied van Intelligent Power, Intelligent Driving en Intelligent Integration gedeeld. Ook wordt een nieuwe mijlpaal op het gebied van energieopslag uitgelicht.

Intelligent Mobility bepaalt de strategie die nodig is om Nissans doelstelling te behalen op het gebied van emissievrije mobiliteit en nul dodelijke verkeersongevallen. Daarbij moeten belangrijke zaken moeten worden verankerd, waaronder de aandrijving van het voertuig, de wijze waarop het voertuig bestuurd wordt en hoe de voertuigen integreren in de samenleving. Op het Nissan Futures-event worden deze onderwerpen uitvoerig behandeld.

Met een aantal belangrijke aankondigingen, inspirerende lezingen en demonstraties brengt het Nissan Futures-event toonaangevende bedrijven, media, partners en bestuurders bij elkaar om hardop na te denken over toekomstige mobiliteit.

Nissan, Eaton and The Mobility House power up Amsterdam Arena
Nissan, Eaton and The Mobility House power up Amsterdam Arena

Nissan, Eaton and The Mobility House power up Amsterdam Arena

Nissan, Eaton and The Mobility House power up Amsterdam Arena

Op het event onthult Nissan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden en batterijtechnologie, waaronder:

  • De uitslag van Freeing the Road: Shaping the future for autonomous vehicles in Europe; het grootste onderzoek in Europa naar de houding van consumenten en overheid ten aanzien van autonoom rijden. Dit is uitgevoerd door het onafhankelijke Policy Network en aangevuld met de resultaten van een grootschalige enquête onder 6.000 respondenten in zes Europese landen. Het onderzoek focust zich op de sociale en juridische aspecten die nodig zijn om deze technologie tot een succes te maken.
  • Het feit dat Nissan een omzetgroei van 40 % verwacht in aftersales door de verdere ontwikkeling van de connected car, big data en gepersonaliseerde technologie. Door nieuwe connected car services en meer keuze op het gebied van accessoires en personalisatie verhoogt Nissan zijn omzetverwachting met 40 % tot 1,3 miljoen yen in 2020.
  • De uitbreiding van het aanbod van xStorage HOME met zes nieuwe producten. Dit energieopslagsysteem van Nissan en Eaton helpt consumenten om dure energietarieven in piekuren te mijden, wat een besparing tot € 600,- per jaar mogelijk maakt. De Europese verkoop van xStorage HOME start morgen.
  • De lancering van xStorage BUILDING: het grootste energieopslagsysteem in een commerciële toepassing in Europa, in gebruik genomen in de Amsterdam Arena als onderdeel van een 10-jarig contract. Het xStorage BUILDING-systeem fungeert als back-up. Het bestaat uit 280 Nissan LEAF-batterijpakketten en zorgt ervoor dat de verlichting in het stadion met 55.000 zitplaatsen niet uitvalt.
xStorage residential energy storage
xStorage residential energy storage

xStorage residential energy storage

xStorage residential energy storage

Paul Willcox, voorzitter van Nissan Europe: ‘De toekomst biedt enorme kansen en mogelijkheden voor diegenen die toekomstige technologie omarmen. Het is onze ambitie om onze passie en ruim honderd jaar lange expertise in de autowereld te benutten om ons leven schoner, veiliger en duurzamer te maken. Wat betreft de Intelligent Integration-strategie liggen we op koers, de resultaten op het gebied van Intelligent Driving zijn zichtbaar en de plannen voor Intelligent Power zijn groter dan ooit. We zijn verheugd dat we deze ontwikkelingen met de wereld kunnen delen en we zijn ervan overtuigd dat die bijdragen aan de acceptatie van intelligente mobiliteitsdiensten en energiemanagement.’