Nissan world premiere of new longer range e-NV200 van

De Nissan e-NV200 heeft dankzij de nieuwe batterij een actieradius van 275 kilometer (NEDC) op een enkele acculading, is voorzien van een nog rijkere standaarduitrusting én een uitgebreide garantie. De e-NV200 40kWh is leverbaar als Van en als Evalia met vijf of zeven zitplaatsen.

De vernieuwde Nissan e-NV200 40kWh combineert de eigenschappen van de prijswinnende Nissan NV200 met die van de toonaangevende nieuwe Nissan LEAF. Het resultaat is een volledig elektrisch aangedreven bestelauto of personenbus boordevol innovatieve technologie en functionaliteit.

Rijke standaarduitrusting
Nissan levert de vernieuwde e-NV200 Van 40 kWh als VISIA, OPTIMA en BUSINESS. Zelfs de basisuitvoering VISIA is al bijzonder rijk uitgerust, met standaard onder meer een radio/CD-/MP3-speler met Bluetooth®-connectiviteit. De uitvoering OPTIMA voegt hier nog een passagiersairbag, zij-airbags, een achteruitrijcamera en laadvloerbescherming aan toe. De BUSINESS heeft als interessante extra een verder verfijnd Connect EV-navigatiesysteem inclusief DAB+.

e-NV200 Evalia 40 kWh CONNECT EDITION
De Nissan e-NV200 Evalia is ideaal voor personenvervoer. Het is momenteel de enige volledig elektrisch aangedreven zevenzitter op de Europese markt en is daarmee zeer interessant voor taxi- en shuttlediensten. Nissan levert de e-NV200 Evalia 40 kWh altijd als Connect Edition met standaard een achteruitrijcamera, lichtmetalen wielen en een Connect EV-navigatiesysteem. De versie met vijf zitplaatsen is leverbaar voor prijzen vanaf 34.040 euro (meerprijs zevenzitter slechts 500 euro).

Twee laadkabels standaard
Nissan levert alle versies van de vernieuwde e-NV200 40 kWh standaard met twee laadkabels: één kabel voor het opladen via het stopcontact (zes meter lang) én een kabel voor het opladen via een wallbox of een publieke laadpaal. Het volledig opladen via een 220/230V-output duurt zestien uur. Met 16A-oplaadkracht (1-fase) is dat twaalf uur en via 32A (1-fase) bedraagt de oplaadtijd slechts zes uur. Via een snellader resulteert veertig minuten laden in tachtig procent capaciteit.

Interessante extra
Ter introductie van de vernieuwde e-NV200 40 kWh kunnen particuliere klanten op kosten van Nissan kiezen voor een wallbox inclusief basisinstallatie óf een Fastned-voucher voor snelladen ter waarde van 1.210 euro inclusief BTW.

Mobiele power-unit
De Nissan e-NV200 40 kWh is meer dan alleen een volledig elektrisch voertuig. Het is een mobiele power-unit met de mogelijkheid om te laden en ontladen. Hiermee kan het voertuig energie teruggeven aan het elektriciteitsnet, bijvoorbeeld om vraag en aanbod op lokaal niveau te stabiliseren met behulp van Nissans innovatieve Vehicle to Grid-technologie.

De e-NV200 40 kWh is leverbaar in de kleuren (Pearl) White, Silver, Light Gray, Black, Red en Blue (niet voor Van). De prijzen van de e-NV200 Van beginnen bij 29.390 euro. De Evalia is er voor prijzen vanaf 34.040 euro. Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.